- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић сазнао ривала у осмини финала

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, састаће се у осмини финала Ролан Гароса са Хуаном Паблом Вариљасом из Перуа, који је изашао као победник из трилера са Хубертом Хуркачом – 3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2.
Јасно је да је Пољак као 14. рекет света имао улогу фаворита против 94. на ранг-листи, али се показало да то ништа не мора да значи.
Изузетно напоран меч одиграли су Пољак и Перуанац, а на крају је Вариљас био тај који се радовао после двобоја који је био препун преокрета, успона и падова на обе стране.
Уводни сет добио је Хуберт Хуркач резултатом 6:3 и очекивало се да ће у том ритму наставити да меље слабије рангираног противника.
Ипак, догодило се потпуно супротно, с обзиром на то да је 27-годишњи Перуанац успео наредна два сета да освоји и да поведе. Велика борба у четвртом сету, у ком је брејк Пољака у трећем гему, био на крају довољан за освајање сета и изједначење – 2:2.
Маратон у ком је уживала публика у Паризу слутио је на драму у одлучујућем, петом сету, али је уместо тога уследио потпуно другачији сценарио. Играло се гем за гем, до четвртог, када је Вариљас успео да отме сервис Пољаку и да поведе 3:1.
Потврда брејка, и сачуван сопствени сервис без икаквих проблема и на крају још један брејк за сигуран пласман у осмину финала где га очекује Новак Ђоковић, који је у три сета послао кући Шпанца Алехандра Давидовича Фокину.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Париз видео фуриозног Алкараса, Циципас преслишао Аргентинца
Сабаленка - Рибакина, Аустралијан опен, финале - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Радикалан потез Белорускиње наишао на подршку: „Нисам се осетила безбедно“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Шоу на Новаковој конференцији – банане, урме, вода: „Цареви сте...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала