- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Продужена агонија – после Америке и Турске, и Пољска „узела меру“ Србији

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Српске одбојкашице претрпеле су и трећи пораз у Лиги нација у Турској, након што су после у мечу 3. кола изгубиле максималним резултатом од Пољске – 25:18, 25:22, 30:28.
Изабранице селектора Ђованија Гвидетија, који је на клупи наследио сународника Данијелеа Сантарелија, продужиле су губитнички низ на старту Лиге нација, где су уз Хрватску, Јужну Кореју и Холандију, екипа која ни после три кола није осетила укус победе.
Ништа то не би било чудно да нису у питању европске и светске шампионке, које су обично те које деле лекције. Али комбиновани тим, и изостанак неколико најбољих играчица попут Тијане Бошковић, Маје Огњеновић, је нешто због чега порази не би требало да чуде.
Пољакиње су сигурно отвориле сусрет и рутински су решиле уводни сет, резултатом 25:18.
Далеко већа борба виђан је у наставку сусрета, где су се српске краљице одлично држале и бориле, али су на крају изгубиле 25:22.
Дошло је до буђења и боље игре у трећем сету, где су Бјелица, Буша, Дрча, Лазовић и остале српске одбојкашице заиграле знатно боље и сигурније, што се одразило на резултат.
Константно су ученице Ђованија Гвидетија имале по четири,пет поена предности, да би се у самом финишу то истопило на свега два поена – 22:20. Затим је на семафору био исписан резултат 23:21, али су Пољакиње освојиле наредна три поена, повеле 24:23 и избориле се за меч лопту.
Ипак, није се Србија предавала и уследило је ново изједначење. Играло се поен за поен, а у игри нерава као победник је изашла Пољска, која је славила на крају резултатом 30:28, за максималних 3:0 у сетовима.
Александра Узелац била је најефикаснија у табору Србије са 12 поена, Ана Бјелица остварила је девет, а Катарина Лазовић осам поена.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Руско чудо цени Новака, али има јасну поруку: „Мој сан – 25 гренд слемова“
Српске одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Српкиње се већ два пута саплеле у Турској – лош почетак Лиге нација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала