- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руско чудо цени Новака, али има јасну поруку: „Мој сан – 25 гренд слемова“

© AP Photo / Aaron FavilaАлина Корнејева и Мира Андрејева
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Тениски свет бруји о руском чуду из Краснојарска – Мири Андрејевој, која има само 16 година и бележи фантастичне резултате. Кроз квалификације је изборила главни жреб, да би затим наставила да руши ривале. Приликом интервјуа, којих је све више у последње време, причала је и о Новаку Ђоковићу, поручивши да жели да надмаши његов резултат.
Српски и светски тениски ас дели трон са Рафаелом Надалом по броју највећих титула. Обојица имају по 22 освојене гренд слем титуле, али млада Рускиња храбро поручује да жели чак 25 трофеја.
Истина, до сада није освојила ниједан од четири највећа турнира, али има само 16 година и показала је да је пред њом светла будућност, уколико настави вредно да тренира и да напредује.
„Мој сан... Знам да је Новак Ђоковић освојио 22 гренд слем турнира, али ја желим да освојим 25, уколико буде могуће“, прилично крупне речи за једну тинејџерку, која се у трећем колу Ролан Гароса састаје са Американком Коко Гоф.
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Милијаш за Спутњик о Борјану и Катаију: „Звезда је већа од сваког појединца“
Ипак, да Мира Андрејева дефинитивно поседује квалитет за велика дела, најбоље потврђује низ од 16 победа, до ког је дошла непосредно пред 16. рођендан, који је недавно прославила.
„Мој тренер лепо каже, да не желим да будем дива већ да будем скроман. Не мислим да сам до сада остварила неке велике резултате. Нисам освојила турнир, ја једноставно играм тенис“ и даље је чврсто с обе ноге на земљи девојчица рођена 2007. године у Краснојарску.
Једно од питања односило се на то да ли има узора, ако има о коме је реч.
„Када сам упознала Новака Ђоковића у ходнику Ленглена, ишао је ка свлачионици и певао неку песму. Не сећам се ни са ким је играо, али знам да је био баш опуштен. Гледала сам њега, Федерера, Надала, сањала сам да играм на великом терену. Можда ме следећу рунду ставе на Ленглен. Ко зна... Роџер је одувек био мој идол, али после Ролан Гароса 2022. године, који је освојио Рафа, све се променило. Не желим да увредим Новака, али сада су Рафа и Роџер. Њих тојица су на првом месту“, истакла је Мира Андрејева, Рускиња о којој ће се тек причати и писати у оној мери у којој буде заслужила.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Каква штета – Московљанка морала да се повуче са Ролан Гароса
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
СПОРТ
Да ли је дошао моменат каријере Олге Даниловић?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала