- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је Србин решење за „отупелу“ баварску оштрицу?

© Tanjug / Spada/LaPresse via APДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Фудбалски клуб Бајерн заинтересован је за нападача Јувентуса и српског репрезентативца Душана Влаховића, преноси Скај Немачка. Био би то заиста велики трансфер.
Новинар немачког Скаја Флоријан Плетенберг тврди да је Бајерн био заинтересован за нападача Манчестер ситија Хулијана Алвареса, али да се поново окренуо Влаховићу кога прати још од марта прошле године.
Тренер Бајерна Томас Тухел тражи да руководство клуба из Минхена ангажује 23-годишњег српског фудбалера.
На листи жеља се налази и нападач Ајнтрахта из Франкфурта Рандал Коло Муани, међутим, његова цена превазилази суму од 100 милиона евра и могу да је плате само богати енглески клубови.
Што се тиче Влаховића, италијански новинар и трансфер експерт Николо Шира је објавио да је Бајерн главни кандидат да га доведе и да му је спремио уговор од осам милиона евра по сезони до јуна 2028. године.
Према његовим информацијама, Јувентус тражи 80 милиона евра за Душана, а олакшавајућа околност је то што торински клуб неће играти у Лиги шампиона наредне сезоне.
Некадашњи фудбалер Бајерна Лотар Матеус је недавно изјавио да би Влаховић могао да буде права замена за Роберта Левандовског, који је прошле године прешао у Барселону.
„Већ сам говорио о њему, тако да знате шта мислим. Јефтинији је од неких других кандидата који су се доводили у везу са Бајерном. Огроман је, снажан, помало подсећа на Ромелуа Лукакуа из млађих дана. Одлично се сналази у шеснаестерцу, у сваком тренутку у сваком тренутку зна где се налази гол. У Јувентусу није добар моменат. Немирна је ситуација, одузимају им бодове. Слично је и са Бајерном, кад није добра атмосфера око клуба и резултати су слабији и појединци не могу да искоче. Мање је ентузијазма, то оптерећује цеотим. Моје мишљење је да би се Влаховић одлично уклопио у Бајерну“, закључио је Лотар Матеус, који је практично одговорио на питање да ли би Србин био идеално решење за „отупелу“ баварску оштрицу...
Влаховић је у Јувентус стигао почетком прошле године из Фиорентине за 80 милиона евра. Он је ове сезоне одиграо 42 меча за торински клуб и постигао је 14 голова.
Србин има уговор са Јувентусом до 30. јуна 2026. године.
Ривер Плејт - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Навијач погинуо после пада са трибине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала