- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић послао у историју Надалов рекорд у Паризу: „Поносан сам!“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић пласирао се у рекордно 17. четвртфинале Ролан Гароса, што је импресиван податак којим не може да се похвали чак ни крај шљаке Рафаел Надал. Српски ас који је демонстрирао силу против Перуанца Вариљаса, ког је елиминсао за два сата у три сета – 6:3, 6:2, 6:2, поручио је да је поносан на тај успех.
Ђоковић који је традиционално дао интервју на самом терену захвалио се на честиткама због историјског подвига и 17. пласмана међу осам најбољих на Ролан Гаросу. Учинио је то 14. пут узастопно.
„Хвала пуно. Наравно да сам поносан на тај рекорд. Са сваким рекордом треба бити поносан, нарочито овде. Као и сваки играч и ја сам имао много размишљања. Није тако као што је било пре неколико година. Тело је другачије. Али када играм овако као што сам играо данас, наравно да сам задовољан и мотивисан.
Када је сам меч у питању. Новак је пред дупке пуним трибинама Филипа Шатријеа показао врхунски тенис. За сат и 59 минута разоружао је Перуанца Вариљаса.
„Дивни услови за игру сјајна атмосфера, хвала публици на томе. Први пут сам играо против Вариљаса, али знам га већ неколико година. Ту је, на сцени, прави напредак. Специјалиста је за ову врсту подлоге. Желео је да диктира поене, када то ради он је врло константан. Срећан сам како сам ја одиграо меч, ниво тениса. Био је висок, задовољан сам што идем даље на овај начин", истакао је Новак.
Новинарка кога га је интервјуисала поручила је да је камера ухватила његово загревање пре меча у теретани са наследником Стефаном. Питала га је колико му значе деца и ко је коме тренер, да ли он Стефану или Стефан њему.
„Велико задовољство је имати децу са собом. То што су овде близу мене. Данас и јуче, сутра су ту. Иду после у Србију, морају да иду у школу. Треба ићи у школу. Али морам да кажем да мој син стварно воли тенис и са њим, са њима, ја сам једна другачија особа. Потпуно позитиван, осећам много мотивације и љубаци да играм најбољи тенис“, рекао је српски ас који у Паризу јури рекордни 23. Гренд слем трофеј.
Новак Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Руса Карена Хачанова који је елиминисао Лоренца Сонега са 3:1 у сетовима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Новак је у четвртфиналу Ролан Гароса – српски ас се поиграо са Перуанцем и заказао окршај са Русом
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Јапанка доживела Новакову судбину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала