Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић на обележавању Дана полиције: Са вама се осећамо сигурније и безбедније /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић и Братислав Гашић на обележавању Дана полиције
Александар Вучић и Братислав Гашић на обележавању Дана полиције - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
У Палати „Србија“ одржана је манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције. „Са вама се осећамо сигурније и безбедније“, поручио је и председник Србије Александар Вучић припадницима МУП-а и најавио значајно повећање плата за полицију.
Манифестација је почела интонирањем државне химне, након чега су председник Србије и министар унутрашњих послова Братислав Гашић примили рапорт.
Вучић се потом поздравио са припадницима полиције и МУП-а који су стајали у строју.
„Радите тежак, али веома озбиљан и одговоран посао и колико год свако од нас налазио неку замерку полицији, на крају зависимо од полиције, позивамо полицију и са вама се осећамо сигурније и безбедније“, рекао је Вучић обраћајући се припадницима МУП-а уочи почетка манифестације.

Медаље за заслуге

Председник Србије је доделио признања заслужним припадницима полицијским службеницима поводом Дана МУП-а и Дана полиције.
Доделио је 12 медаља за заслуге, посвећеност служби и храброст.
Златну медаљу за заслуге добио је начелник Службе за борбу против дрога УКП, Радомир Поповић, сребрну медаљу Александар Радосављевић из Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, а бронзану Данка Савић из Секретаријата.
Златну медаљу за посвећеност служби добили су је Оливера Марковић Кечевић из Одељења полиције, ПУ у Пријепољу, Иван Цвијовић, помоћник начелника ПУ за град Београд, Радослав Репац, командант ПЈП ПБ, као и Драган Бисенић из СБОК-а.
Златну медаљу за храброст добио је Вељко Марић, вођа интервентне патроле у ПИ Миријево, ПС Звездара.

Повећање плата

Вучић је најавио значајно повећање плата припадницима полиције пре краја године.
Он је рекао и да је наша полиција изузетно опремљена, али да ће у будућности бити још боље, наводећи да ће бити и најбоље хеликоптерски опремљена. Најавио је да ускоро добијамо други руски хеликоптер за гашење пожара који ће спасти много живота и имовине.
„Наша полиција уз сву опрему и антитерористичке јединице и специјалне јединице, бригаде, УКП, опремљени су најбољим средствима, али има и најбоље људе који су посвећени свом послу и спремни да се боре са организованим криминалом и корупцијом и да буду на располагању грађанима“, истакао је Вучић.
Вучић је заједно са Гашићем испред Меморијалног зида положио венац припадницима МУП-а који су изгубили живот током сукоба 90-их година.
Председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СРБИЈА
Вучић: Можемо да се договоримо да повећамо цензус на пет одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала