- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарска опозиција: Амерички амбасадор управљао Хаитијем, а сада дошао овде да организује Мајдан

© Sputnik / Валериј Шустов / Уђи у базу фотографијаСофија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће покушати да организују у Бугарској Мајдан, сматра лидер опозиционе партије „Препород“ Костадин Костадинов.
Верује да Вашингтон није случајно именовао Кенета Мертена за новог шефа своје дипломатске мисије у Бугарској, јер је он, док је био у Хаитију, директно управљао том земљом.
„Тај амбасадор сада у Бугарској припрема или неку врсту Мајдана или терен на коме ће да се обрачуна са опозицијом. Надам се да до тога неће доћи. Међутим, уверен сам да ако то желе да ураде, они ће урадити. Рећи ћу још нешто - они ће желети да се обрачунају са нама и опозицијом, односно са партијом ‘Препород’, јер друге опозиције за сада нема“, рекао је он.
Костадинов је подсетио на недавни скандал у коме је учествовао бивши премијер Бугарске Кирил Петков, а који се односи на објављен снимак са седнице његове партије „Наставићемо промене“ у коме је са најближим сарадником Асеном Васиљевом говорио о реформи специјалних служби. Говорили су о новим начелницима чије је именовање „усаглашено са амбасадама“, али се на снмку не чује да ли је реч о једној амбасади или амбасадама.
Према мишљењу политичара, реч је о америчкој амбасади. Он се нада да неће доћи до ситуације која је била у Украјини 2014. године када су снајперисти пуцали на специјалну јединицу „Беркут“.
Партијa „Препород“ коју противници, укључујући и Петкова, сматрају посредником руских интереса у Бугарској, много пута је изразила забринутост да САД намеравају да увуку земљу у рат са Русијом.
Бугарски парламент - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
РЕГИОН
Бугарски посланици се скоро потукли штитећи различите интересе – западне или руске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала