- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватан детаљ о одласку краља из Мадрида – све се преко ноћи променило

© AP Photo / Manu FernandezКарло Анчелоти
Карло Анчелоти - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Мадрид и „Сантијаго Бернабеу“ и даље подрхтавају због изненадног одласка њиховог најбољег фудбалера Карима Бенземе. Дон Карло Анчелоти изашао је у јавност и поручио да ништа није указивало на такав расплет догађаја, јер је најбољи фудбалер краљевског клуба у суботу најнормалније тренирао, да би у недељу саопштио да одлази.
Током 14-годишњег боравка у Реалу, Карим Бензема се залагањем, головима и асистенцијама изборио за статус божанства. Био је Реалов (не)крунисани краљ, али је за то било потребно да бројне звезде оду, пре свих Кристијано Роналдо.
Експлодирао је Алжирац који је изабрао да стане под фудбалску заставу Француске након што је Португалац одлучио да пређе у Јувентус.
Постао је лидер тима који је харао Европом и Шпанијом, да би на крају, иако му је уговор истицао у јуну 2024. године, одлучио је по свему судећи да прихвати понуду из Саудијске Арабије тешку 200 милиона евра.
О томе колико су сви у Реалу били шокирани одлуком Бенземе да напусти клуб с којим је за 14 година освојио рекордних 25 трофеја (толико их има и Бразилац Марсело) најбоље говоре речи тренера Карла Анчелотија. Дон Карлето је изашао пред медије и рекао да ништа није указивало на такав сценарио.
„Искрено сам изненађен оним што се догодило. Све се догодило у последњем тренутку. Бензема је у суботу нормално тренира, а у недељу ујутру нам је рекао да иде из Реала. Не можемо да будемо срећни, али морамо да поштујемо његову одлуку. Са Реалом је направио невероватне и незаборавне ствари“, рекао је Анчелоти.
Клуб се огласио саопштењем у којем се опростио од лидера, капитена, мајстора фудбалске игре.
„Каријера Карима Бензем у Реал Мадриду је пример професионализма и правог понашања. Он је на најбољи могући начн презентовао вредности нашег клуба. Због свега што је учинио, заслужио је право да донесе одлуку и да начини наредни корак. Навијачи Реала из читавог света уживали су у његовој магији и јединственом фудбалу због чега је постао мит нашег клуба и један од највећих у историји“, наведено је у саопштењу Реала.
Јасно је да је Бензема био на раскрсници, с обзиром на то да су Арапи изашли с цифром од 200 милиона по години, односно 400 за две сезоне, али тешко да је неко очекивао да ће Бензема преко ноћи пресећи и рећи збогом Реалу у чијем дресу је постигао 354 гола на 674 утакмице уз 165 асистенција.
Реал се експресно бацио у потрагу за Бенземиним наследником и главни адут је голгетер Тотенхема Хари Кејн, али је Реал за сада одбио да плати 100 милиона евра колико је зацепио лондонски клуб.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Златан Ибрахимовић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Крај Златанове ере – Ибрине сузе и порука Ђоковића: „Најјачи си брате“ /видео/
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Преокрет и шок у Мадриду – зов арапских милиона јачи од љубави према Реалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала