- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Матић је и даље класа – Србин у идеалном тиму Лиге Европе

© AP Photo / Petr David JosekДушан Тадић и Немања Матић
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Немања Матић, везиста Роме, изабран је у идеални тим Лиге Европе за сезону 2022/23 где је „вучица“ у Будимпешти заустављена у финалу од Севиље после бољег извођења пенала.
Севиља је успела да пригрли и седми трофеј Лига Европе из исто толико покушаја, али је општи утисак да је бивши репрезентативац Србије одиграо врхунску утакмицу.
С лакоћом је Немања „разбијао“ и кварио противничке нападе, док се нудио као решење и у нападу. Играо је једноставно што је нешто што сви тренери воле. Иако му је 35 година успевао је без проблема све да покрије и да добије велики број дуела.
Не само у финалу против Севиље, већ је био ослонац Роме током читаве сезоне у Европи и зато не чуди што Жозе Мурињо с којим по трећи пут у каријери сарађује, има безгранично поверење у прекаљеног везисту. Матић је у сезони која је недавно завршена одиграо 13 утакмица у Лиги Европе.
Немања Матић је једини српски фудбалер који је заузео место у тиму сезоне Лиге Европе. док је капитен и икона Севиље Хесус Навас проглашен за најбољег играча ЛЕ. Шпанцу је подигао трофеј другог по јачини такмичења по четврти пут у каријери.
Место у идеалном тиму ЛЕ за 2023. годину заузели су: Буну (Севиља), Маркос Акуња, (Севиља), Смолинг (Рома), Та (Леверкузен), Навас (Севиља). Везни ред: Ракитић (Севиља), Матић (Рома), Пелегрини (Рома). Напад: Дибала (Рома, Бонифас (Унион Сен Жил), Рашфорд (Манчестер јунајтед).
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Карло Анчелоти - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Невероватан детаљ о одласку краља из Мадрида – све се преко ноћи променило
Финале Лиге Европе - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СПОРТ
Спутњик у Будимпешти: Шпанци оживели сећање на покојног Пуерту, Вук и Лав –„Форза Рома”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала