- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Три рекорда: Директор открио колики су приход и профит Телекома Србија

© AP Photo / Mikica PetrovicТелеком Србија
Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Телеком Србија је остварио прошле године рекордан приход већи од милијарду евра или 120 милијарди динара и на нивоу групе од 168 милијарди динара, изјавио је данас генерални директор Владимир Лучић.
„Завршени су финансијски извештаји за прошлу годину, остварили смо три историјска рекорда. Први по приходу, и у Србији и као група. У Србији смо први пут имали приход већи од милијарду евра - 120 милијарди динара, а на нивоу групе 168 милијарди динара. Остварили смо и рекорд по броју корисника пошто сада имамо више од 11 милиона корисника“, рекао је Лучић.
Лучић је навео за ТВ Пинк да је Телеком Србија остварио и рекордан оперативни профит пре амортизације и трошкова камата, који је на нивоу Телекома износио скоро 50 милијарди, а на нивоу групе 68 милијарди динара или скоро 600 милиона евра.
„То су историјски највећи резултати. Ако поредимо са 2018. годином, сада је годишњи приход скоро 300 милиона евра већи, а оперативна добит је дупло већа. Сада имамо 1,8 милиона корисника телевизије, а само у Србији дошли смо до цифре од 1,2 милиона“, рекао је Лучић.
Он каже и да стране банке не траже било какве гаранције Телекому, што је доказ његовог успешног пословања.
„Имамо кредите до 10 година са великим грејс периодом са годину и по до три и по године, без икакве гаранције. Верују у наш бизнис план“, нагласио је Лучић.
Он је додао да је Телеком прошле године остварио још један рекорд, урадио највише базних станица - више од 2.000 станица у Србији.
„Проширили смо нашу мобилну мрежу. Имамо скоро 1,4 милиона домаћинства где смо прошили оптиком и сада нам се то све враћа. Наши приходи су сваке године све већи и има могућности за даљу експанзију“, рекао је Лучић.
Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
ЕКОНОМИЈА
Телеком Србија се шири на тржиште САД и Немачке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала