- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фуриозни Алкарас – препустио Грку девет гемова и послао поруку Новаку

© AP Photo / Thibault CamusКарлос Алкарас, Ролан Гарос
Карлос Алкарас, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас игра фантастичан тенис и он ће бити противник Новака Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса. Млади Шпанац је у четвртфиналу тотално надиграо Стефаноса Циципаса, да не искористимо неку тежу реч - 6:2, 6:1, 7:6. Препустио му је само девет гемова, а лако је могла та цифра да буде и мања.
Циципас је играч светске класе, али је деловао као да је аматер на терену. Толико је Алкарас био надмоћан. Заиста висок, импресиван ниво игре је показао. Публика је у појединим моментима спавала на Шатријеу, јер је све било више него извесно и јасно.
Пети тенисер света није имао шансе.

Играо се са противником Алкарас, није му било важно ни да ли је он на сервису или Грк, ударао је јако снажно са основне линије, кажњавао је сваки Циципасов излазак на мрежу, а то се све пренело на семафор - 6:2.

У другом сету слична прича, публика је славила скоро сваки поен Циципаса, покушавала да му помогне, али Грк је имао осећај као да је наспрам себе имао зид, а не Алкараса. Зато је у прва два сета Циципас узео само три гема.
Може се рећи да је Алкарас одиграо овај дуел можда и на нивоу Новака, Роџера или Рафе, све је погађао, небитно којим ударцем, небитно из које позиције.
Гледајући такву доминацију Алкараса, сигурно је и навијачима Новака Ђоковића пало на памет питање: Како ће Ноле против овако расположеног противника? Али, свакако треба рећи да је Ноле у каријери налазио решење за све изазове, па се надамо да ће и за захукталог Алкараса.
Биће то прави спектакл у полуфиналу. Судар тренутно најбољих играча на свету. Судар младости и искуства.
Права спортска посластица.
- Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Ђоковић причао о „савршених осам“ и похвалио Руса: „Имам велико поштовање за њега“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала