- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић причао о „савршених осам“ и похвалио Руса: „Имам велико поштовање за њега“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић наставио је успешно поход на нову Грен слем титулу, надиграо је Руса Карена Хачанова са 3:1 у сетовима у четвртфиналу Ролан Гароса. После дуела Ноле је чак и похвалио Руса на ономе што је показао у Паризу.
Може Новак да буде презадовољан нивоом тениса који је показао посебно у трећем сету.
Српски тенисер није крио задовољство због тријумфа. Посебно је тај брејк у другом сету био фантастичан. Ноле га је добио са 7:0.
Почетак меча је био мало лошији...
„Играо је веом квалитетно у прва два сета, правио сам грешке, ушао сам споро, нисам ухватио ритам. Одиграо сам савршен тај-брејк, подигао сам игру пар нивоа. Успео сам после тога да завршим. Била је велика борба, то можете и да очекујете. Нико неће ништа да вам поклони“, рекао је Ноле.
Потом је похвалио и Карена Хачанова са којим има врло леп однос.
„Погодио сам неке поене, промашио сам лак бекхенд. Дешава се. Карен је сјајан, агресиван, пробао сам да испробам како се креће, да играм непредвидиво, кратке лопте, да трчи. Функционисало је. Имам много поштовања за њега, сјајан играч сјајан момак желим му све најбоље у наставку сезоне“, рекао је Ђоковић.
Поново је Србин одговарао и на француском језику после дуела.
„Филип Шатрије је један од најбољих тениских терена, лепо је играти овде. Увек покушавам да дам све од себе. Био сам спреман, здрав. Чекао сам тај осећај који желим да имам овде на терену“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић се затим путем холограма укључио у студијо Барбаре Шет, где се српски ас прво извинио Џону Мекинроу, чију је анализу прекинуо. Све то Новак је учинио с осмехом на лицу, а затим је дао сопствено виђење двобоја са Русом.
„Извињавам се што сам исекао Џона Мекинроа усред анализе. Волим његове анализе и пратим их. Мислим да су ово била два меча у једном. Првих неколико гемова, сетова сам остао у свлачионици. Нисам се добро кретаро, нисам добро ударао лоптицу. Није било правог ритерна, нисам био довољно агресиван, много неизнуђених грешака. Треба одати признање Хачанову који ме је терао да грешим, играо је заиста одлично. Некако сам ипак успео да пронађем игру у тајбрејку. Савршен тајбрејк сам одигроа. Дуго нисам тако одиграо. После тога сам осетио да је 'прекидач' укључен, да су се ствари покренуле. Много бољи и лакши сет. Много боља контрола, осетио сам ветар у леђа. На крају сам контролисао ствари у четвртом, али сам дозволио брејк за 4:4. Ипак, до краја сам одиграо савршених осам поена и пласирао се у полуфинале“, рекао је Ђоковић, на шта су сви у студију остали без запрепашћени његовом анализом, поручивши Мекинроу да би требало да се забрине за свој посао.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Новак преко мотивисаног Руса до 12. полуфинала Ролан Гароса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала