- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Почиње распуст за ученике основних и средњих школа

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаПразна учионица
Празна учионица  - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Данас почиње распуст и за основце и за средњошколце. Због трагедија које су потресле друштво, Влада је одлучила да се школска година заврши две недеље раније.
Врата школа остају отворена до 20. јуна за оне који би да поправе оцене, али и за ученике на допунској настави, у слободним активностима и продуженом боравку.
Родитељи су добили упитнике да се изјасне да ли ће њихова деца учествовати у активностима.
Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић изјавио је да постоји законско упориште да се школска година заврши две недеље раније, као и да ће ђаци имати прилику да до 20. јуна поправе оцене.
„Деведесет пет одсто научно-наставног програма је реализовано. Постоји одступање од пет одсто које је у закону дозвољено“, објашњава Милићевић.
Навео је и да није реч о исхитреној одлуци, да се оцене закључују 6. јуна, али да наставници предлажу закључавање оцена, а са тим упознају родитеље и ученике.
„Остављају на располагању родитељима и ученицима да размисле ли ће до 20. јуна, кроз одређени модалитет, ђак желети да покуша да поправи оцене“, рекао је Милићевић за РТС.
Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.
„У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу“, истакнуто је у саопштењу.
Факултетска диплома као путоказ за иностранство - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
ЕКОНОМИЈА
Факултетска диплома није неопходна, важније је нешто друго
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала