- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мареј је глава змије, а не Јокић“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
Пратите нас
Тренер Голден Стејта Стив Кер анализирао је други меч између Денвера и Мајамија у којем је кључан потез била одлука да се јако чувају сви играчи Нагетса изузев Николе Јокића. Мајами је славио као гост са 111:108 и изједначио резултат у серији на 1:1.
У разговору за подкаст Дрејмонда Грина, тренер Вориорса каже да је по Мајами пресудна била дефанзива на Џамалу Мареју што је на себе преузео лично Џими Батлер.

„Сви су играли одбрану, почевши од Кевина Лава. То је омогућило Џимију Батлеру да чува Мареја. Нисам причао са Сполстром, али видим га како играчима на састанку говори да је Мареј глава змије, а не Јокић“, истиче Стив Kер.

Јокићу је било допуштено да се нападачки размахне, да више напада кош него иначе, а појачана пажња била је усмерена на остатак тима, првенствено на најбољег стрелца Мареја.
Батлер је допринео да Мареј у другој утакмици буде испод овосезонског плеј-оф просека од 23 поена по мечу. Меч је завршио само са 18 поена.
Та чињеница је, сматра Kер, била битнија од било чега другог за исход меча без обзира на то што је Јокић нападачки доминирао и константно затрпавао кош Мајамија (41 поен).

„Као што смо ми то радили прошле године, Мајами је пустио Јокића да погађа, а чувао све остале и направио разлику. Јокић ће доминирати без обзира на све. Мислим да су у Мајамију рекли да је Мареј тај кога треба зауставити. Притиснули су га прилично и заиста урадили све да га избаце из игре“, сматра Кер.

Сполстра је тако добио тактички рат са Мелоуном, серија је сада у егалу пред дуеле на Флориди где ће гости сада имати задатак да одговоре на замку коју им је приредио стратег Мајамија.
Наредни, трећи меч у серији игра се у четвртак ујутру од 2.30 часова.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
После Јокића – распад система
Вил Клајбурн, Ефес - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Жељков кум сломио таблу, судије избацивале из хале – Ефес до брејка тројком за инфаркт /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала