- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев победио духове прошлости – крај бајке за „Новакову сенку“

© AP Photo / Hamish BlairНемачки тенисер Александар Зверев
Немачки тенисер Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Александар Зверев пласирао се у полуфинале Ролан Гароса победом над Томасом Мартином Ечеверијом - 3:1 (6:4, 3:6, 6:3, 6:4). Није можда било лако као што се очекивало, али Зверев је успео да победи и противника и духове прошлости и оде у полуфинале.
Зверев је на овом турниру прошле године изврнуо зглоб у полуфиналу против Рафаела Надала и у сузама и у колицима напустио терен Филип Шатрије, тако да га за Париз не вежу баш лепа сећања.
Такође, морао је недавно да се носи са разним оптужбама, све је то оставио иза себе и сада напада трофеј на Грен слему. Није ишло све као по лоју, али је одиграо довољно добро да прође даље.
Зверев ће у полуфиналу играти против бољег из дуела Каспер Руд - Холгер Руне.
Иначе, Ечевери је познат као велики навијач Новака Ђоковића, често прати Србинове резултате и упоређује своје АТП бодове са Новаковим.
Зверев је боље стартовао меч, играо је стрпљиво и са једним направљеним брејком успео је да дође до првог сета и поведе са 6:4. Ипак, Аргентинац који је познат као борбен играч није допустио да тек тако изгуби, већ је узвратио ударац и са 6:3 поравнао на 1:1 у сетовима.
Јасно је било и пред почетак меча да је Зверев бољи играч од Ечеверија, па је тако до краја дуела успео да то пренесе на терен, да се боље креће, погоди неке добре ударце и прође у полуфинале.
Успешан посао за Зверева.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Ђоковић на прагу новог рекорда, није га зауставио ни – „најбољи сет икада“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала