Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Нисам добио никакав ултиматум, понудио сам сигуран излаз

© AP Photo / Frederic SierakowskiАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да није добио никакав ултиматум од САД и ЕУ у вези са ситуацијом на северу Косова и Метохије.
Он је рекао да је на састанку са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком „понудио сигуран излаз“ из кризе на северу, за коју је рекао да су је изазвале, како је рекао, нелегалне структуре Србије, преноси Коха.
„Нисам добио никакав ултиматум, срели смо се и разговарали са емисарима и понудио сам сигуран начин да имамо стабилан излазак из кризе на северу Косова изазване нелегалним структурама... Прво, владавина права, ми смо имали десетине НАТО војника, косовских полицајаца и новинара који су били жртве невиђене бруталности насилних екстремиста“, рекао је Курти новинарима, пренео је Танјуг.
Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је у уторак да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има два дана да одговори на захтеве ЕУ и САД.
Он је новинарима у Приштини рекао да ће он и Лајчак у петак обавестити јавност да ли има напретка или не, преноси Репортери.
Како је рекао, Курти је дужан и да се до петка изјасни о питању избора на северу, као и да Охрид нема план Б и да споразум мора да се примени.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СРБИЈА
Албански медији: Ако Курти одбије захтеве, следе санкције у две фазе
Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СРБИЈА
Ескобар демантовао да је Куртију дао рок за испуњење захтева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала