Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Хитно пронаћи политичко решење, ценимо спремност Вучића да томе допринесе

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзасланик ЕУ Мирослав Лајчак
Изасланик ЕУ Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је данас да насиље никада није прихватљиво и да је потребно хитно пронаћи политичко решење за тренутну кризу на северу Косова и Метохије.
Он је нагласио да цени спремност Вучића да допринесе до тога дође.
Лајчак је саопштио на Твитеру да су он и заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар са председником Србије Александром Вучићем у Београду имали дуге разговоре о сложеној ситуацији Срба на КиМ.
Како је саопштено из Председништва након јучерашњег састанка председника Србије са Ескобаром и Лајчаком, „Вучић је поновио пуну посвећеност Републике Србије процесу дијалога са Приштином, постизању компромисних и одрживих решења у корист бољег живота и односа између Срба и Албанаца, а као кључни захтев подвукао безбедност нашег народа на Косову и Метохији“.
Вучић је поновио и инсистирање на потпуном спровођењу договорених и потписаних споразума из Брисела, на првом месту формирање Заједнице српских општина, и позвао међународну заједницу да се више анагажује са Приштином у том правцу, наводи се у саопштењу.
Габријел Ескобар, Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СРБИЈА
Вучић разговарао са Лајчаком и Ескобаром: Кључна безбедност Срба на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала