- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка срушила снове Каталонији – док у Мадрид стиже ново име од осам цифара

© AFP 2023 / INA FASSBENDERЏуд Белингем
Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Тектонски поремећаји се дешавају на фудбалском тржишту, а главне вести стижу из Шпаније где се Реал Мадрид озбиљно појачао, док је Барселона остала без шансе да још једном у свом дресу види Лионела Месија.
Везни фудбалер репрезентације Енглеске Џуд Белингем постао је нови члан Реала пошто је купљен од челника Борусије из Дортмунда за 103 милиона евра, потврђено је данас на сајту немачког клуба.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Срби у центру пажње – да ли ће се испунити прогноза Италијана?
Млади 19-годишњи фудбалер је са челницима Реала потписао шестогодишњи уговор и прво је појачање клуба за наредну сезону, у коју ће Мадриђани ући са комплетно реновираним саставом.
Клуб су већ напустили Карим Бензема и Марко Асенсио, а долазак Белингема је само први у низу који се очекује током летњег прелазног рока.
Белингем је као 17-годишњак прешао из Бирмингема у Борусију из Дортмунда, за немачки клуб је одиграо 132 утакмице у свим такмичењима и постигао 24 гола.
Он ће сада постати четврти фудбалер у историји Реала за кога је тај клуб издвојио више од 100 милиона евра за трансфер, после Гарета Бејла, Едена Азара и Аурелијана Чуаменија.
Са друге стране, аргентински фудбалер Лионел Меси ће наставити каријеру у америчком Интеру, јавља портал Атлетик позивајући се на добро обавештене изборе.
Атлетик тврди да је Меси после истека уговора са челницима Пари Сен Жермена одбио Барселону и понуду из Саудијске Арабије јер ће у Америци имати много веће опције за зараду од спонзора, што је било пресудно за његову коначну одлуку.
На крају је и Меси све потврдио.
"Донео сам одлуку да идем у Мајами. Још није све 100 одсто завршено, недостају још неки детаљи, али решили смо да идемо тим путем", рекао је Меси.
Већински власник Интера из Мајамија је Дејвид Бекам, који је и сам на крају каријере играо у америчкој МЛС лиги баш због могућности великих зарада и ван уговора са клубом.
Интер из Мајамија је основан 2018. године и Бекамов циљ је да клуб стално буде у врху МЛС лиге и да се бори за трофеје, а са Месијем у тиму то би било достижно.
Меси, који крајем овог месеца пуни 36 година, може да дебитује за Интер из Мајамија већ крајем јула, додаје Атлетик.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Срби у центру пажње – да ли ће се испунити прогноза Италијана?
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала