- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај „чекићања“ за Шкота и медаља око врата за највернијег навијача: „Не дешава се често“

© AP Photo / Petr David JosekДејвид Мојес
Дејвид Мојес - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Тренер Вест Хема Дејвид Мојес је у 60. години доживео најлепши тренутак у каријери. После 1.097 утакмица успео је да се домогне вредног трофеја, у овом случају Лиге конфернеција.
Његов тим је у финалу у Прагу победио Фиорентину са 2:1 голом у 90. минуту који је постигао Џеред Боувен, а некадашњи тренер Евертона и Манчестер Јунајтеда каже да ће овај тренутак памтити целог живота.
„Ово је фантастично. Имао сам дугу каријеру у фудбалу и не добијате много оваквих тренутака. Тренерима се овакве ствари не дешавају често. Ово је сјајан тренутак за све нас“, истакао је Мојес.
Кормилар популарних „Чекићара“ је толико био срећан после меча да је медаљу одмах поклонио свом 87-годишњем оцу (Дејвиду Мојесу Сениору) који је са трибина пратио овај узбудљив дуел.

„Још се држи, још се не да, и даље жели да долази на наше утакмице. Сјајно је што је био у Прагу, лепо је имати неког из породице уз себе ове вечери“, признао је Мојес.

Вест Хем је у престоници Чешке освојио први трофеј после 43 године.
„Ово је сјајан породични клуб који постаје све бољи и јачи. Трофеј је још један корак на путу даљег напретка. Остали смо непоражени у Европи, што је невероватно. Изгубили смо само прошле године у полуфиналу. Иза нас су две невероватне године, а сада нам предстоји још једна сезона у Лиги Европе“, подсећа шкотски тренер.
Мојес нема дилему - тријумфу Прагу је најбољи тренутак у његовој каријери.
„Да, морао бих то да кажем. Тренуци када дођете да славите са породицом и победите у последњем минуту финала, то се не дешава често. Некад се деси да доживите супротно, али ово је сјајан осећај. Да ми је неко рекао пре три године када сам преузео Вест Хем да ћу у истој сезони избећи испадање из Премијер лиге и постићи успех у Европи, наравно да му не бих веровао“, закључио је Дејвид Мојес.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Јовићу поништен гол – Чекићари шокирали Фиорентину у 90. минуту за трофеј у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала