- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Експлозија цевовода са амонијаком компликује прехрамбени споразум

CC BY-SA 2.5 / Wikipedia/Антон Оболенский / Цевовод за амонијак "Тољати-Одеса"
Цевовод за амонијак Тољати-Одеса - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Експлозија на цевоводу за амонијак „Тољати-Одеса“ постала је још један тренутак који умногоме компликује ситуацију са продужењем прехрамбеног споразума, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„То може имати само негативне последице. Не знамо каква су тамо разарања, не знамо шта ће украјинска страна да уради са тим краком. Али знате да је ова тема била саставни део те половине споразума који се тицао нас. Стога је то још један моменат који компликује ситуацију у смислу продужавања споразума“, рекао је Песков новинарима, одговарајући на питање како ће експлозија на цевоводу утицати на даљу судбину прехрамбеног споразума.
Песков је додао и да председник Русије Владимир Путин држи под контролом ситуацију у Херсонској области након диверхзије на Каховској хидроелектрани.
„Јуче је наложио Министарству за ванредне ситуације да појача своје присуство тамо и пружи помоћ људима и да се активно укључи у рад на отклањању последица ове катастрофе“, додао је портпарол.
Раније је руско Министарство одбране саопштило да је украјинска диверзантска група дигла у ваздух цевовод за амонијак „Тољати-Одеса“ у Харковској области.
Током ноћи између понедељка и уторка, гранатирање које је извела украјинска војска проузроковало је рушење горњег дела Каховске хидроелектране. Напад је, према претпоставкама изведен из вишецевних ракетних система „ољха“. Према речима начелника администрације Новокаховског градског округа Владимира Леонтјева, уништени су вентили на брани, док сама брана није оштећена.
 - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
РУСИЈА
Све на једном месту о Каховској електрани и ризицима који прете у наредним данима /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала