- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин са шефом Херсонске области о последицама украјинске диверзије у Каховској хидроелектрани

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са вршиоцем дужности лидера Херсонске области Владимиром Саљдом и с њим размотрио ситуацију у региону после украјинске диверзије у Каховској хидроелектрани.
Он је дао налог Министарству за ванредне ситуације да пружи помоћ свим домаћинствима којима је то потребно, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Шеф региона обавестио је председника државе о ситуацији у области после рушења дела Каховске хидроелектране услед диверзије. Председник Путин дао је налог Министарству за ванредне ситуације да пружи сву неопходну помоћ домаћинствима којима је потребно у складу са нормама Русије“, рекао је Песков.
Он је додао да је Путин тражио да се спроведе анализа потреба региона после диверзије и поплавама које су потом уследиле.
Подсетимо, током ноћи између 5. и 6. јуна, гранатирање које је извела украјинска војска проузроковало је рушење горњег дела Каховске ХЕ.
Напад је, према претпоставкама изведен из вишецевних ракетних система „ољха“. Према речима начелника администрације Новокаховског градског округа Владимира Леонтјева, уништени су вентили на брани, док сама брана није оштећена.
Хидроелектрана „Каховка“ налази се на реци Дњепар, пет километара од града Нова Каховка у Херсонској области Русије.
Ово је шеста и најниже лоцирана хидроелектрана на огромном пловном путу у Херсонској области, која је прешла под контролу руских снага у марту 2022. Трупе кијевског режима гранатирале су брану у Новој Каховки више пута током протекле године намерно гађајући руску цивилну инфраструктуру.
Поглед московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
РУСИЈА
Путин о рушењу Каховске хидроелектране: Варварски чин Кијева; Ердоган: Формирати комисију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала