- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски писац: Против Русије ће морати да ратује источна Европа, Запад не жели вреће са лешевима

© AP Photo / Petar PetrovЗаставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез
Заставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Бугарска ће се сигурно наћи у редовима "коалиције добровољаца", оних који су спремни да пошаљу сопствене снаге у Украјину како би се избегло директно укључивање НАТО у сукоб, уверен је бугарски писац Добри Божилов.
Подсетимо, бивши генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен је изјавио да би неке чланице Алијансе могле да искажу жељу да пошаљу своје војнике у зону сукоба, уколико на самиту у Виљнусу Украјина не добије реалне гаранције. Према његовим речима, о томе би озбиљно могла да размисли Пољска, а потом и балтичке државе.
„Таква варијанта развоја догађаја за Бугарску није искључена, узимајући у обзир ставове министра одбране Тодора Тагарева. Такву стратегију су САД одавно припремале, о учешћу грађана источне Европе у потенцијалном сукобу говорио је још Џорџ Сорош у свом чланку“, навео је писац на свом Ју-тјуб каналу.
Корисни идиоти оличени у Пољској, Румунији, балтичким земљама, Бугарској, Чешкој, Словачкој у оквиру неке „добровољне коалиције“ мораће да пошаљу своје снаге у Украјину да то не би била акција НАТО, навео је он.

„У том случају, када нас почну да убијају Руси, НАТО се неће мешати јер нико није напао НАТО. То исто је 1993. планирао Џорџ Сорош, то се налази на сајту ‘Отвореног друштва’: приликом напада на Русију предлаже се да се употреби источна Европа јер вреће са лешевима на Западу тешко доживљавају. Односно, ширење НАТО на исток нема никакву другу функцију осим тога да нас претвори у војнике против Русије. Све остало су илузије да ћемо имати неке западне стандарде, вредности, да неко мисли на нас. Не! Они мисле само о томе како да обезбеде живу силу против Русије“, закључио је Божилов.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
РУСИЈА
Медведев одговорио бившем секретару НАТО: Желите хиперсоничне ударе на Европу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала