- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Подигнута оптужница против Доналда Трампа

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Против бившег америчког председника Доналда Трампа подигнута је оптужница због незаконитог поступања према поверљивим документима које је задржао након одласка из Беле куће у јануару 2021. Ово је прва федерална оптужница у историји САД против неког од бивших америчких председника.
Вест о подизању оптужнице објавио је сам Трамп, називајући је политички мотивисаном.
„Ово је мрачан дан за САД“, навео је Трамп, додајући да никада није ни помислио да би тако нешто могло да се догоди бившем америчком председнику.
Трамп је додао да је позван да се у уторак појави пред федералним судом у Мајамију.
„Ја сам невин човек“, поручио је Трамп.
Америчко Министарство правде није јавно потврдило оптужницу, али амерички медији јављају да оптужница садржи седам тачака.
Према наводима „Нујорк тајмса“, Трампу се на терет ставља завера за опструкцију правде, давање лажних изјава, као и свесно задржавање тајни о националној одбрани, као облик кршења Закона о шпијунажи.
Подсетимо, истражитељи су прошле године запленили око 13.000 докумената са Трамповог имања Мар-а-Лаго, на Флориди, од којих је 100 носило ознаку поверљивости.
Против Трампа је крајем марта у Њујорку подигнута оптужница у случају наводног заташкавања ванбрачне афере за време кампање за председничке изборе.
Протест испред Трампове куле у Њујорку уочи почетка суђења. - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СВЕТ
Ако Трампа зауставе — Америку чека несагледив хаос
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала