- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пушилин: У овој етапи не верујем у мирно решење сукоба у Украјини

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаЛидер ДНР Денис Пушилин
Лидер ДНР Денис Пушилин - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Вршилац дужности лидера Доњецке Народне Републике Денис Пушилин изјавио је у интервјуу за Спутњик да у овој етапи не верује у мирно решење сукоба у Украјини, јер нема никаквих предуслова за то, чак и ако се узму у обзир мировне иницијативе појединих земаља.
„Ако говоримо о Кини, наравно, за нас је то најразумљивији став, разумемо тежње Кине, због чега јој је потребно да се успостави мир. Можда још и афричке земље. Што се тиче Ватикана, имам одређену скепсу, имајући у виду какве су биле изјаве, како се на разним платформама гради дијалог, како с украјинским режимом, тако и с Русијом, и узимајући у обзир недвосмислени став према ономе што се овде догађа, тачније, недвосмислену подршку украјинском режиму који врши војне злочине. Због тога ја у овој етапи не верујем у мирно решење“, рекао је Пушилин.
Он је обнасио да је његов став заснован на искуству преговора у оквиру Минских споразума.
„Украјински режим није способан да се договори. И не само то, њихово убеђење је додатно појачано притисцима западне заједнице. Због тога сада, у овој етапи, нема никаквих предуслова за мирно решење. Нажалост, тако је. То се види и по реторици Запада који предводи распиривање и продужавање овог сукоба. То се види по дејствима западних земаља, које и даље пумпају Украјину како оружјем, тако и свим што то прати, укључујући финансијску помоћ... О миру је због тога рано говорити. Неопходно је да Украјина буде поражена. Другог начина за решавање ситуације за сада не видим“, закључио је Пушилин.
Лидер ДНР сматра да се западним лидерима више не може веровати, након њиховог признања о правим циљевима Минских споразума.
„И (бивша немачка канцеларка Ангела) Меркел, и (бивши председник Француске Франсоа) Оланд, и (бивши британски премијер) Борис Џонсон су апсолутно отворено говорили о ономе, о чему смо ми говорили давно, да је немогуће договорити се с Кијевом. А сада смо још сазнали да, упркос јавним саопштењима Немачке, Француске и других земаља, нико то није ни тражио. Притом су Француска и Немачка биле гаранти испуњења Минских споразума, али нису ни планирали да их испуне, њихов потпис у тој ситуацији ништа није вредео. О чему се може говорити без таквог елементарног поверења? Сада би, теоретски, било могуће договорити се с њима о било чему И они би се тамо расписали и изашли на некакве конференције за медије. А где је гаранција да ће они то испунити? Они су разорили основне потпоре међународних односа“, нагласио је Пушилин.
Он је додао да су европске земље „по карактеру дејстава постале марионетске“ и да раде на штету својих грађана, у интересу САД.
Војници у Артјомовску - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Специјална операција у Украјини
Пушилин за Спутњик: Украјинско присуство у Артјомовску је мит; Нова граница може да прође дуж Дњепра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала