- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Деца открила како су сама преживела 40 дана у џунгли

© AP Photo / (HOGP)Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли
Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Пратите нас
Четворо деце која су преживела 40 дана у амазонској џунгли након што им се авион срушио и опорављају се у војној болници у Колумбији, испричала су да су преживела у џунгли тако што су се крила у шупљинама дрвећа.
Ујак деце рекао је за „Нотисијас Каракол“ да су деца почела да говоре и да му је једно дете открило да су се крили у шупљинама дрвећа како би се заштитили од змија, животиња и комараца, додајући да су деца исцрпљена, пренео је АП .
„Најзад једу, још је то мало, али једу“, рекао је он након посете болници у Боготи.
Министар одбране Иван Веласкез рекао је у суботу да се деца рехидрирају и да још нису у стању да једу.
Како су рекли чланови породице, очекује се да деца стара 13, девет, четири године и беба од 11 месеци, остану у болници још бар две недеље, како би добила одговарајући третман након што су спашена у петак, али неки од њих већ траже да устану из болничких кревета.
Мануел Раноке, отац два најмлађа детета, рекао је данас новинарима испред болнице да му је најстарије дете, Лесли Хакобомбар Мукутуј, рекла да је мајка била жива четири дана након што се авион срушио 1. маја у колумбијској џунгли.
Раноке је рекао да је, пре него што је преминула, мајка рекла деци да иду, очигледно тражећи им да напусте олупину и потраже место за преживљавање.
Деца су путовала са мајком из амазонског села Араракуара ка Сан Хозеу дел Гваијаре када се авион „цесна“ срушио због отказивања мотора.
Други ујак деце, Даиро Хувенал Мукутуј, рекао је локалним медијима да је једно дете рекло да жели да хода.
„Ујаче, желим патике, хоћу да ходам, али ме боле стопала. Рекао сам дечаку 'када се опоравиш, играћемо фудбал'“, рекао је он.
Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што је авион којим су путовали срушио у густој џунгли - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СВЕТ
„Деца џунгле“: Четворо малишана сами преживели у дивљини пет недеља после пада авиона /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала