- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова највећа звезда је засијала у граду светлости – за вечност најављену у граду вечности

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Пратите нас
Недељама уназад, још од првог турнира на шљаци Новак Ђоковић није блистао на тој подлози, али чак и када је испао у четвртфиналу турнира у Риму поручио је са осмехом на лицу да има шансе да освоји Ролан Гарос.
На турнирима у Монте Карлу и Бањалуци заустављен је у трећем колу иако се очекивало да Новак Ђоковић подигне титуле. Стигао је у Рим такође као велики фаворит, али испао је у четвртфиналу и забранио навијаче због форме пред Ролан Гарос.
Међутим, после пораза од Холгера Рунеа, Новак је на конференцији добио питање да ли има самопоуздања за Ролан Гарос, а он је тада дао најкраћи одговор у каријеру.
„Да“, рекао је Новак, слегнуо раменима и насмејао се.
Неколико недеља касније јасно је и зашто је српски ас на овај начин одговорио. Освојио је Ролан Гарос, на ком је био први фаворит упркос томе што је деловало да није у сјаној форми. Из меча у меч играо је све боље, а на крају је доказао да он увек и самопоуздања.
Српски ас постао је власник 23 Гренд слем трофеја и тиме надмашио Рафаела Надала који је остао на броју 22. Како питати тог човека да ли верује у себе?
Повреда лакта отежала је Новаково учешће у Монте Карлу где га је елиминисао Лоренцо Мусети,а онда су временски услови у Бањалуци који су првих пар дана били лоши сметали српском асу који је желео да игра упркос повреди са којом је дошао.
Када је стигао у Рим, није желео пуно да говори о лакту. Деловало је да се опоравља, али и даље није то био Ђоковић кога знамо. Међутим, неки су заборавили да Новак може да повреди било који део тела, али да је његова глава увек припремљена н сто одсто каква год га непријатност задесила.
Случајности нема. Новак није случајно у Риму рекао да има самопоуздање за париску шљаку, јер је знао га шта год га боли ниједна та бол није већа од жеље и воље за 23. Гренд слем трофејем.
Новак није случајно то „Да“ изговорио у „вечном граду“. Управо се у Риму спремао да напише вечност у граду обојеном светлошћу.
Случајности нема. Није случајно Новак рекао само једну реч одговарајући на питање, јер је то Новак. Да ли сте икада чули да је уздизао себе на непримерен начин. Да је рекао коју реч више они који га не поштују једва би дочекали тако нешто да осују паљбу и питају како може да прича о самопоуздању, а испао је у четвртфиналу као први фаворит.
Зато је једно „Да“ у једном Риму било довољно да најави светлост у Паризу, који је 11. јуна био обасјан титулом Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СПОРТ
Ђоковић: И ја сам сумњао...
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СПОРТ
Новака сломиле емоције – од славља са породицом до суза под пешкиром /фото, видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СПОРТ
Новакова режија – све у симболима Србије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала