- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ден Тана открива за Спутњик детаље дружења са Берлусконијем: „Питао је супругу – шта раде ови људи?“

© Sputnik / Александар МилачићДобривоје Танасијевић, Ден Тана у студију Спутњика
Добривоје Танасијевић, Ден Тана у студију Спутњика - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Добривоје Танасијевић, у свету и народу познатији као Ден Тана, један је од ретких Срба који је друговао са Силвијом Берлусконијем, четвороструким премијером Италије који је преминуо у 87. години у Милану. У разговору за Спутњик Ден Тана је поручио да је чувени газда Милана био велики политичар, али да је фудбал и жене волео више од политике.
Иако је закорачио у десету деценију живота Добривоју Танасијевићу мозак ради „ко сат“ и то швајцарски. Успео је да „премота филм“ једно пет деценија уназад и сети се како се упознао са чувеним Дон Силвијом који је изгубио битку с леукемијом.
„Било је то у Амстердаму, баш давно и мислим са сам први контакт имао са Галијанијем. Такође, памтим и када сам био домаћин Милану у Холивуду. Тражили су да буду моји гости приликом меча са Клубом Америка у Лос Анђелесу, тада је Милан имао неколико светских звезда, а главни играчи углавном су били Холанђани“, почео је разговор за Спутњик Ден Тана.
У неколико наврата су друговали Ден Тана и Берлускони, а фудбал је увек био ствар и сила која их спаја. Некадашњи фудбалер, глумац и власник једног од најбољих ресторана у Лос Анђелесу, није био на утакмици у Београду 2006. године када је жреб за Лигу шампиона спојио Црвену звезду и Милан, али је открио да је у неколико наврата са Силвиом пратио росо-нере на гостовањима.
„У више наврата смо заједно пратили утакмице Милана у Европи. Дружио са се са њим неколико пута на утакмицама. Био је велики политичар, сличан Доналду Трампу. Никада нећу заборавити када ми је једном приликом на вечери у Риму препричао део разговора са његовом супругом Катарином. Летели су хеликоптером на неки састанак, и испод су видели масу од једно 10 хиљада људи. Питао је супругу шта раде ти људи и због чега штрајкују, на шта му је она рекла да нису задовољни платама, пензијама, и да би он као премијер Италије требало то да зна. Уследио је његов коментар да би волео да има новчаницу од 10.000 евра да је баци и да усрећи бар једног од тих силних људи, на шта му је супруга рекла да би сви били срећни када би он скочио из хеликоптера, на шта су се обоје насмејали“, препричао је једну од анегдота Ден Тана.
Човек који је био председник Црвене звезде и Брентфорда, а био је и члан комитета за изградњу култног стадиона Вембли, од Спутњика је сазнао тужну вест да је преминуо Берлускони.
© AFP 2023 / FRANCK FIFEСилвио Берлускони, Милан
Силвио Берлускони, Милан - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Силвио Берлускони, Милан
Легендарни газда Милана обожавао је Деју Савићевића, а Геније је имао повлашћен положај на Сан Сиру јер га је Дон Силвио обожавао. Памти то врло добро и Ден Тана.
„Одлазак Силвија је један велики губитак. Сви знају да је Берлускони био велики љубитељ фудбала. Галијани и он водили су с великим успехом Милан. Силвио је јако волео Савићевића, обожавао га је, зато је 'Геније' и имао толико кредита у Милану. Да није Берлускони био председник, вероватно би се то другачије завршило јер је Дејо имао проблема тадашњим тренером Фабијом Капелом који га је терао да трчи, а овај није хтео. То што је Савићевић играо у Милану је и мени помогло у контакту са Берлусконијем, али смо касније на неком другом и вишем нивоу одржавали тај контакт, као председници клубова“, присећа се Танасијевић.
На питање да ли је Берлускони из његовог угла био бољи политичар или фудбалски радник, Ден Тана је вешто одговорио:
„Мислим да је волео више фудбал, а политком се бавио. Али, највише је волео жене. Уствари, волео је фудбал и жене, а био је врхунски бизнисмен. Што се тиче Савићевића и Берлусконија, причао ми је на једном нашем друшењу да је Дејо одиграо утакмицу живота против Барселоне у финалу Лиге шампиона 1994. године у Атини. Жао ми је што нас је напустио“, закључио је разговор за Спутњик Добривоје Танасијевић, познатији као Ден Тана.
Футбол. РПЛ. Матч Нижний Новгород - Сочи - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Легендарни Рус стиже у Србију!
Селектор Драган Стојковић Пикси и чланови стручног штаба  - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Пикси честитао Новаку, па саопштио лоше вести: „Овај пут неће моћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала