- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер Северне Кореје изразио подршку руском народу и пожелео победу у специјалној операцији

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку
Руски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун честитао је руском председнику Владимиру Путину Дан Русије, изразио потпуну подршку и солидарност са руским народом, пожелео му просперитет и победу, преноси Централна агенција Северне Кореје.
Ким Џонг Ун је у телеграму, у име владе Северне Кореје и целог севернокорејског народа навео да историја развоја Русије и њене културе, на које се може поносити, имају дубоке корене. Додао је да је Русија прошла славни пут развоја, демонстрирајући достојанство и моћ.
Према речима севернокорејског лидера, сада се стоички и мудри народ Русије, под вођством Путина, бори против снага које покушавају да поткопају суверенитет, безбедност земље и нарушавају њен миран живот.
„Правда ће победити и руски народ ће наставити да слави, карактеристичну за њега, традиционалну историју победа“, рекао је Ким Џонг Ун.
Подвукао је да народ Северне Кореје подржава Русију која покушава да заштити суверено право и интересе своје земље, залажу се за међународну правду и боре се против самовоље и произвољности империалиста.

„Корејско-руско пријатељство које траје вековима, одолева свим историјским тестовима, драгоцено је стратешко средство наших земаља, а непоколебљива позиција Северне Кореје је континуирани развој добросуседских односа и сарадње у складу са захтевима новог времена“, пише у телеграму.

Ким Џонг Ун је подвукао да је спреман да и надаље јача стратешку сарадњу између две земље у циљу заштите глобалног света и безбедности. Руском председнику је пожелео здравље и успеха у даљем раду, а руском народу – процват, развој и победу.
Раније је руски амбасадор у Сеулу изјавио да је и председник Јужне Кореје Јун Сок-јол честитао Путину Дан Русије.
Руски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
РУСИЈА
Ким Џонг Ун: Уверен сам у победу Русије у борби за међународну правду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала