- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић тражио да Новак престане да прича – тактика вредна 23. Гренд слема

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Горан Иванишевић
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
Пратите нас
У последњих неколико година Новак Ђоковић често је током мечева приговарао свом тиму. Када то учини некако се увек чинило да је све у реду јер је негодовање ка својој ложи постало обичај. Међутим, пред два најважнија меча на овогодишњем Ролан Гаросу Горан Иванишевић објаснио је српском асу да мора да промени приступ и био је у праву.
Ако Новак Ђоковић на мечу сугерише Горану Иванишевићу или неком другом члану свог тима, његови навијачи знају да све иде по плану. Постало је незамисливо да Новак не покаже емоције ка ложи и на то смо се навикли, али Иванишевић ако тренер није.
Због тога је чувени хрватски стручњак тражио од српског аса да промени приступ у полуфиналу и финалу против Карлоса Алкараса и Каспера Руда.

„Поносан сам на њега због последња два меча посебно. Рекао сам му да мора да престане да прича са нама ако хоће да освоји турнир. Када се мучио и против Алкараса и Руда, није викао на нас, није се окретао, био је фокусиран. Посебно против Карлоса. Игра најбољи тенис тада, када не троши енергију на непотребне ствари“, поручио је Иванишевић који је пронашао сјајно решење.

Новаков тренер објаснио је да некад није лако радити са њим, што је и српски тенисер потврдио. Свестан је Иванишевић и колика је то част и задовољство стварати историју са Ђоковићем. Ипак, искористио је прилику да се мало и нашали.
„Новак није лак човек, посебно када ствари не иду. Ми смо ту да будемо уз њега, да му помогнемо да се боље осећа, некад није лако, компликовано зна да буде. Баш нас је мучио, вадио нам је нокте, ударао, не смем да вам откривам шта нам је све радио“, рекао је кроз шалу Иванишевић.
Током Ролан Гароса Новак је био нервозан када неки ударац не функционише добро, али Иванишевић тврди да је све ишло како треба и да је проблем био само то што српски ас није могао да буде задовољан јер је перфекциониста.
„Почели смо нови садо-мазо тренд. Крећемо у осам ујутру, радимо до шест поподне. Он устане и дође и каже да бекхенд није функционисао, иако је нама савршено деловало. Онда дође и каже да сервис не ради. Он је геније и перфекциониста и таквим људима увек недостаје још нешто“, објаснио је Горан Иванишевић.
Новак и Горан сарађују пуне четири године, а са Хрватом је српски ас освојио 32 титуле од чега осам Гренд слемова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Новак после победе питао за Јокића: „Певаћемо „Боже правде“, будићу се да га гледам“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Новак: Не желим да кажем да сам највећи – то је непоштовање
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Џокер о Џокеру: Мајстор свог заната
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала