- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Експресно покајање британског филозофа због Новака: „Мир и љубав“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
Пратите нас
Професор филозофије из Британије Бен Брембл који је написао текст за Гардијан у којем је поручио да Новака Ђоковића не треба звати највећим икада, експресно се огласио због великог броја негативних порука које је добио. Покушао је да објасни да ублажи оно што је првобитно објавио, позивајући се на љубав и мир.
Некадашњи тенисер пожалио се путем друштвених мрежа да је добио преко 1.000 порука од навијача Новака Ђоковића који су му замерили због једног од најсмешнијих текстова икада објављених.
Колеге из Енглеске позвале су некадашњег тенисера, а садашњег професора филозофије на једном престижном универзитету Бена Брембла да покуша да менталном гимнастиком докаже да Србин није највећи икада.
„Сада када је Новак Ђоковић освојио 23. Гренд слем турнир и када је мало шансе да га Надал сустигне многи кажу да је Ђоковић највећи икада. Али такође многи осећају оклевање да тврде тако нешто. Федерер изгледа једнако велики. Али да ли бројеви могу да лажу? Да!“, тврдио је Брембл у свом првом оглашавању, где је кроз бројне тезе покушавао да објасни, уједно и замоли јавност да не зове Ђоковића највећим икада.
А, онда се 24 часа касније поново огласио, овога пута путем Твитера и покушао је да се „опере“ за гомилу нелогичности које је сервирао јавности. Био је контрадикторан, с обзиром на то да је сада заговарао тезу да он нигде није рекао да Новак није највећи?!
„За преко 1.000 навијача Новака Ђоковића који су ми писали поруке и вређали ме, када сам рекао да Новак није највећи. Све што сам рекао је да бројеви гренд слемова то не решавају, да се и други фактовир рачунају. Сигурно сви треба да прихватите ово? Мир и љубав“, написао је Бен Брамбл.
А бројке, оне недвосмислено указују на то да је Ђоковић готово свим најбитнијим сегментима надмашио Рафаела Надала и Роџера Федерера. По броју недеља проведених на врху Србин је неприкосновен с цифром од 388. недеља на врху.
Што се Гренд слемова тиче Новак их има 23, Надал је остао на 22, а пензионисани Федерер је на коти 20. И Мастерси су на Ђоковићевој страни, има их чак 38, Шпанац 36, а Швајцарац „тек“ 28...
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић освојио је 23. грен слем титулу на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2023
СПОРТ
Британски филозоф написао најсрамнији текст о Новаку – „Молим вас не зовите га највећим икада“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала