- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Иди, брани за Србију у тим рукавицама“ – Лазар открио зашто неће играти за Црну Гору

© Фото: Скриншот/ТвитерЛазар Царевић, Војводина.
Лазар Царевић, Војводина. - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Голман фудбалске репрезентације Црне Горе Лазар Царевић поручио је да је разочаран односом Фудбалског савеза те земље, селектора Миодрага Радуловића и помоћног тренера Срђана Kљајевића због реакција након утакмице коју су „Соколови“ одиграли против Србије у марту под Горицом.
Чувар мреже Војводине се на том мечу нашао на удару дела навијача домаће селекције, јер је носио рукавице у плавој, белој и црвеној боји, које симболизују српску тробјку.
„На прошлом окупљању, на утакмици са Бугарском, носио сам исте рукавице као на мечу са Србијом - оне тада нису биле проблем. Што се тиче самих рукавица, тај модел користим годинама и моји спонзори како изађе који модел у новој боји ми исте шаљу. Уосталом, исте носе и Марк тер Штеген и Емилијано Мартинес“, објаснио је Царевић у разговору за „Вијести“.
Голман Војводине се није појавио на окупљању репрезентације пред дуеле са Мађарском и Чешком, а селектор Радуловић је новинарима рекао да ће морати да питају управо Царевића који је разлог за то.
„Лицемерно је да селектор Радуловић мене позива да ја објасним зашто нисам дошао, након интензивног разговора који је трајао скоро месец дана. За разлику од њега, ја смем да кажем истину. Приликом нашег разговора, пре 20 дана је знао да нећу доћи, а тада смо се договорили и да прескочим ово окупљање“, каже Царевић.
Звезда - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Лазар добио увреде због српске тробојке – неће играти за Црну Гору!
Додаје и да је разговор са помоћником Kљајевићем био посебна прича.
„Дан након инцидента обавио сам телефонски разговор са господином Kљајевићем којем сам при доласку у репрезентацију поклонио исте рукавице да однесе његовом сину, тада те рукавице нису биле српске. У разговору је он, као помоћни тренер, рекао да ако мислим да носим те рукавице не треба да долазим да браним за Црну Гору, што сам ја тренутно и урадио“, прича Царевић.
Голман Војводине истиче да се након тога чуо са селектором.
„Он је мене звао и пренео сам му понашање Kљајевића на шта је он био шокиран и рекао је да ће видети о чему се ради. У наставку разговора сам му саопштио да сам очекивао барем неку реакцију на терену њега или саиграча, на шта ми је он одговорио да то није чуо него да су му после пренели и да ако се то стварно десило да је то први пут у историји и да је то срамота. Ја сам му одговорио да се то десило, прошло је и иза мене је. Пошто је његов заменик спреман дан након инцидента да ми каже да не долазим да браним ако ћу бранити у тим рукавицама и да идем да браним за Србију, сматрам да тај стручни штаб нема основно поштовање према свом играчу“, навео је Царевић.
Истакао је и како га је селектор Радуловић неколико пута саветовао да се одазове позиву и да се и поред увреда навијача и заменика тренера појави на окупљању.
„А ја сам очекивао реакцију Савеза која је сада верујем, са разлогом изостала, и рекао сам му да нећу доћи. У даљем разговору замолио ме да са овим не идемо у јавност, што сам ја свакако планирао, јер је ово трагикомично. Репрезентацију сам доживљавао као борбу за своју државу, а не као политичку јазбину. Kада сам могао да бирам, одабрао сам да браним за моју државу Црну Гору, одакле потиче моја српска крв“, закључио је Царевић и оставио могућност да се једног дана врати у национални тим када, како каже, дођу неки бољи људи на клупу.
Звезда - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Царевић је стигао из Барселоне и господарио је на Маракани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала