Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ноћ на северу КиМ протекла мирно, настављају се протести Срба испред општина

© Tanjug / DOPISNIŠTVO KIMКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Након јучерашњих напетости, после хапшења још једног Србина, ноћ на северу Косова и Метохије протекла је мирно. У Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку настављају се протести Срба испред општинских зграда.
Хапшење спортисте Милуна Лунета Миленковића изазвало је огорченост грађана, који су се окупили у мултиетничком насељу Бошњачка махала у Косовској Митровици, а у граду су се огласиле сирене за узбуну.
Томе је уследио долазак великог броја припадника специјалних полицијских јединица тзв. косовске полиције под пуном ратном опремом.
Специјалци су скинули камере за видео надзор у Бошњачкој махали, а у једном тренутку уперили су оружје ка Србима окупљеним на раскрсници код Техничке школе, која води ка том насељу.
У Косовској Митровици данас су почели са радом и продавнице и угоститељски објекти.
У остале три општине на северу Косова и Метохије - у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку - настављају се протести Срба испред општинских зграда.
Због насилног упада такозваних косовских специјалаца у седишта тих општина 26. маја, Срби се сваког дана окупљају испред зграда својих локалних самоуправа, које од 29. маја обезбеђују војници Кфора.
Окупљени Срби захтевају од међународне заједнице и привремених приштинских институција да се специјалци повуку из зграда општина и да се ослободе ухапшени Душан Обреновић и Радош Петровић, који се од 29. маја, током сукоба припадника Кфора и демонстраната налазе у притворској јединици у Гњилану.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СРБИЈА
Западни ветар у леђа Куртију – алармантно на северу Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала