Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Обележена 24. годишњица битке на Кошарама /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићОбележена 24. годишњица Битке на Кошарама
Обележена 24. годишњица Битке на Кошарама - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Поводом 24. годишњице од Битке на Кошарама, председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић, као изасланик председника Републике, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем, положили су данас венац на Споменик херојима са Кошара у Београду.
Догађају су присуствовали хероји са Кошара, представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова и чланови породица.
Окупљенима се обратила Мајда Миливојевић из хуманитарне Фондације Мајда Миливојевић, која је прочитала песму „Мајка јунака са Кошара“.
Битка на Кошарама, једна од највећих битака током сукоба на Косову и Метохији и током НАТО агресије, почела је пре 24 годинe.
Борба на југословенско-албанској граници трајала је 67 дана и однела је 108 живота.
Једна од најтежих борби у новијој историји српске војске постала је симбол одбране отаџбине.
Борба на Кошарама започела је 9. априла у раним јутарњим сатима, када је ОВК, уз помоћ НАТО снага и албанске војске, напала државну границу Савезне Републике Југославије из правца Албаније.
Циљ им је био да се раздвајањем и разбијањем јединица Војске Југославије између Ђаковице и Призрена споје са снагама ОВК у Метохији.
Борбе су трајале све до 14. јуна 1999. године, када се Војска Југославије после Кумановског споразума повукла са Косова и Метохије.
Годишњица почетка Битке на Кошарама биће данас обележена низом манифестација.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала