- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Италији се опростили од Силвија Берлусконија

© AP Photo / Luca BrunoКовчег са телом бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија испред миланске катедрале
Ковчег са телом бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија испред миланске катедрале - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
У миланској катедрали завршена је церемонија државне сахране италијанског премијера Силвија Берлусконија, ковчег је након тога отпремљен у његову вилу у Аркору у предграђу Милана.
Окупљени на тргу узвикивали су Берлусконијево име и аплаудирали док је аутомобил са ковчегом одлазио са трга. На тргу испред катедрале окупило се најмање десет хиљада људи, који су пратили пренос опела.
У самој катедрали налазило се око две хиљаде људи.
Осим чланова Берлусконијеве породице и пријатеља, сахрани су присуствовали италијанска премијерка Ђорђа Мелони, председник Италије Серђо Матарела, лидер Лиге Матео Салвини, шеф италијанске дипломатије Антонио Тајани, али и бивши премијери Матео Ренци, Паоло Ђентилони и Марио Драги.
Сахрани је присуствовао и специјални изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар без портфеља Ђорђе Милићевић. Он је у име председника Србије положио венац испред катедрале у Милану, саопштено је из његовог кабинета.
Берлускони је преминуо 12. јуна у 9.30 сати у болници у Милану у 87. години.
Присталице бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија окупиле су се испред његове виле у близини Милана да би му одале почаст.  - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СВЕТ
„Збогом председниче“: Присталице одају почаст Берлусконију испред његове виле /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала