Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Ухапшена терористичка банда, српска полиција ногом није крочила на територију КиМ /видео/

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је данас, у реону села Гњилица у области Рашка, ухапшена терористичка банда, истичући да припадници српске полиције приликом акције хапшења нису ногом крочили на територији КиМ.
Петковић је, на ванредној конференцији за новинаре, прецизирао да су тројица припадника специјалне Куртијеве полиције ухапшени у 12.38 сати.
„Ова банда ухапшена је на територији централне Србије, код села Гњилица у Општини Рашка. Припадници наше полиције нису ногом крочили на територији КиМ и нису прекршили Резолуцију 1444 Савета безбедности Уједињених нација и Кумановски споразум“, рекао је Петковић.
Он је навео да ће истрага утврдити какав је био план и што су тројица припадника тзв. Косовске полиције била у централној Србији, додајући да је очигледно да су спречени да изврше опасно кривично дело.
Додао је да су међународне споразуме прекршили припадници косовске полиције које је Петковић назвао терористима.
„Ми смо апсолутно спремни да понудимо све доказе и позивамо, ако је потребно, да се отвори међународна истрага, да чак и Американци и Британци доставе снимке сателита да се јасно види оно о чему говоримо да Српска полиција није ни милиметра прешла преко административне линије“, рекао је Петковић.
Петковић је истакао да су ови албански терористи су спречени да изврше опасно кривично дело, а које тачно, утврдиће истрага.
„Лажни министар Свечља говори како су они киднаповани. Нису. Шта они траже са дугим цевима, са мапама, са другом опремом, дубоко на територији централне Србије и то у шуми. Шта они траже?“, запитао је директор Канцеларије за КиМ.
Он је навео да Курти прижељкује етнички чисто Косово и протеривање Срба.
„Курти чини све из дана у дан да створи сукобе, ствара кризе да би натерао српски народ да неодмерено делује. Идеја његове политике је етнички чисто Косово и протеривање Срба са КиМ“, истакао је Петковић.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Љ. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СРБИЈА
МУП изнео детаље о хапшењу Куртијевих специјалаца на територији централне Србије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала