- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда о успеху Николе и Новака: „Ми Срби смо тврдоглави и специфични“

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONЖељко Ребрача
Жељко Ребрача - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Прослављени југословенски кошаркаш Жељко Ребрача поручио је без устезања да је ас Денвера Никола Јокић најбољих српски играч свих времена, као и да је Новак Ђоковић неприкосновен у свету тениса. Додајући да Срби имају посебан менталитет.
Денвер је освојио први пут у историји шампионску титулу у НБА лиги, пошто је у петој утакмици победио Мајами резултатом 94:89 и славио је укупно у серији 4:1, a Јокић је проглашен за МВП-ја финалне серије.
Ребрача је за агенцију Танјуг прокоментарисао игру Јокића, као и тријумф српског тенисера Новака Ђоковића на Ролан Гаросу.
Ђоковић је пре два дана тријумфом у Паризу стигао до рекордног 23. гренд слем трофеја у каријери.
„Мислим да не разумеју менталитет нас Срба. Мало смо специфични и тврдоглави, можемо да идемо у два правца, у онај позитиван, али некада и у онај негативан. У историји смо видели доминацију у тимским спортовима, а сада и у индивидуалним. Имамо сада два најбоља играча на свету, Ђоковића у тенису, а Јокића у кошарци. Показали смо да можемо и да не одустајемо. Оно што је најбитније је неодустајање и веровање у тај крајњи циљ", рекао је Ребрача за Танјуг.
Јокић је у петом мечу за Денвер постигао 28 поена и имао 16 скокова и четири асистенције.
„Јокић је наш најбољи кошаркаш свих времена, вероватно и европски. Он је тренутно најбољи играч света. Јокић је тренутно кошаркашка аномалија, који показује да не мора да буде физички грађен да би успео. Он је момак који доминира не само асистирањем и скоковима, већ чини саиграче бољим, то је нешто невероватно. Ја му скидам капу на свему што је урадио и показао", додао је Ребрача.
Он је подсетио да је Јокић два пута у каријери био проглашен за МВП регуларног дела сезоне у НБА лиги.
„Имао је много критичара после освајања две титуле МВП у регуларном делу сезоне НБА лиге, сада је освојио шампионски прстен и проглашен је за МВП финала. Не знам шта више може у кошарци да се уради", додао је Ребрача.
Некадашњи српски играч тврди да се европска кошарка по квалитету приближила НБА лиги.
„Много европских кошаркаша доминира у НБА лиги. Није то тако било раније. Можемо да будемо поносни на то. Можемо и ми из Србије да будемо поносни, јер имамо најбољег кошаркаша на свету. Најбољи тим Евролиге тешко да може да добије најбољи клуб из НБА. Међутим, верујем да европски тимови могу да победе клубове НБА лиге", закључио је легендарни Жељко Ребрача.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић освојио је 23. грен слем титулу на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Био је најбољи тенисер у историји и пре Ролан Гароса
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Јокић очитао лекцију Америци: „Немојте се кладити против дебелог клинца“ /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
СПОРТ
Јокићев кум за Спутњик: Никола је преплављен емоцијама – суза има на све стране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала