- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маринине лавице крећу у одбрану „трона“

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Кошаркашице Србије су пред две године покориле Европу и освојиле злато победом над Француском у финалу турнира у Шпанији. Сада је време за одбрану трона. Од 15. до 25. јуна ће се у Љубљани одржати ново Европско првенство за даме.
Србија ће у четвртак од 15 сати у Љубљани играти са Турском меч првог кола групе Д на Евробаскету.
У групи Д се налазе још селекције Словачке и Мађарске.
Уз капитена Тину Крајишник у тиму се налазе и европске шампионке Саша Чађо, Александра Црвендакић, Невена Јовановић, Маша Јанковић и Ивон Андерсон, а ту су и Ивана Раца, Драгана Станковић, Јована Ногић, Кристина Топузовић, Ивана Катианић и Мина Ђорђевић.
О првој утакмици говорила је репрезентативка Србије Јована Ногић.
„Добро смо радиле у ових месец дана и спремне смо стигле у Словенију. У односу на прошло лето када смо се припремале четири месеца за Светско првенство, сада нисмо имале толико времена, али смо само наставиле и надовезале се на тај рад. Није била потребна никаква адаптација. За то треба да захвалимо нашим старијим саиграчицама, јер нам дају додатно самопоуздање како би играле нашу игру. Ми их и даље пратимо, јер смо дошле да покушамо да попунимо места која су упражњена одласком бројних играчица“, изјавила је Ногићева, преноси званични сајт КСС.
Она је истакла да репрезентативке Србије морају да уђу у меч са Турском са највећим фокусом.
„Мислим да смо уигране и спремне за прву утакмицу на Евробаскету против Турске, која ће уједно бити и најзахтевнија. Мислим да ће прво место у групи зависити од те утакмице. Имају веома добре играчице, добар су и уигран тим. Треба да уђемо у дуел са највећим фокусом. Биће најтежи меч, али мислим да смо спремне", додала је Ногићева.
О предстојећем првенству говорила је и Тина Крајишник.
„Припреме су пролетеле, као и сваки пут било је и тешких тренутака и утакмица које нису личиле на оно што смо ми желеле у том тренутку. Али, временом смо осетиле наш напредак и генерално смо успеле да неке ствари поправимо. Драго ми је да са таквим осећајем чекамо Европско првенство. На сваком такмичењу, прва утакмица је најважнија и најтежа и потпуни фокус је на тој утакмици. Најбитније је да су све играчице здраве, потпуно спремне и фокусиране. Очекујем тежак меч, Турска је екипа коју никако не треба потценити. Добро се познајемо, њихове играчице играју у добрим клубовима који играју Евролигу. Приступићемо максимално фокусирано и дати све од себе да остваримо ту прву победу, јер би нам то касније олакшало пут“, рекла је Тина Крајишник.
Србија ће у петак од 20.45 часова играти са Словачком, а два дана касније од 15 сати са Мађарском.
Првопласирани тимови из сваке групе пласираће се директно у четвртфинале ЕП, док ће другопласирани и трећепласирани играти у осмини финала.
Србија брани титулу на ЕП, пошто је пре две године у финалу победила Француску 63:54.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Жељко Ребрача - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Легенда о успеху Николе и Новака: „Ми Срби смо тврдоглави и специфични“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала