- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић им је све рекао – пре него што су га упознали

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Никола Јокић покорио је свет кошарке тако што је водио Денвер Нагетсе до титуле у НБА лиги, а интересантно је како је Никола говорио о себи 2014. године, када је тек почињао каријеру. Јокић је тада нагласио да су саиграчи најважнији фактор у кошарци.
Николина игра је позната по томе да је он на паркету једноставан и практичан. Србин се не ослања толико на физичку снагу или брзину, већ највише користи интелигенцију и технику како би изградио игру и створио што бољу позицију.
Упркос томе што не може да скочи високо или да се похвали брзином, Јокић то не доживљава као препреку. Он се фокусира на своје јаче стране и извлачи максимум из свог талента.
А, таленат га је довео до титуле у НБА лиги.
„У кошарци су најважнији саиграчи. Када сам слободан - шутирам. Када нисам, додајем. Играм кошарку што је могуће једноставније. Не умем да скачем високо. Нисам брз. Зато и не размишљам много о НБА лиги“, рекао је Јокић пре око 10 година, а подсећа Џонатан Џивони, амерички новинар.
Јокићева једноставност у игри и скроман став према НБА-у су оно што га издвајају у свету кошарке, а можемо да кажемо да га је такав приступ и довео до две МВП титуле, као и шампионског прстена.
Никола Јокић је каријеру почео у Меги 2012. године, а од 2015. године је члан Денвер Нагетса који су га бирали са 41. места на Драфту.
Од тада је Никола био најбољи играч лигашког дела НБА лиге 2021. и 2022. године, док је ове године постао шампион НБА лиге, а у исто време је био МВП финала.
Жељко Ребрача - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Легенда о успеху Николе и Новака: „Ми Срби смо тврдоглави и специфични“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала