- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни Звезда ни Русија – Петар постаје „бик“ за рекордан трансфер!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Млади нападач ТСЦ-а Петар Ратков (19) постаће нови играч аустријског шампиона Ред Бул Салцбурга. Имао је на столу понуде са оба краја света, па и са „Маракане“, али се на крају одлучио за најбољу могућу опцију када су у питању млади фудбалери.
Ратков ће потписати уговор са прваком Аустрије и сигурним учесником групне фазе Лиге шампиона упркос другим заинтересованим клубовима, пре свих Андерлехту, Зениту, Парми, Брентфорду, Солт Лејк Ситију, па и Црвеној звезди.
Едмунд Адо - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Прва ласта је стигла у Звезду
ТСЦ и млади голгетер прихватили су понуду из „Моцартовог града“ од пет милиона евра, плус разне бонусе за број одиграних утакмица, минута и освојене трофеје, као и 15 процената од следеће продаје.
Тако ће Ратков постати нова рекордна продаја ТСЦ-а, уместо Михајла Бањца који је отишао у Краснодар минуле зиме за 1,6 милиона евра.
Предност Петра Раткова је што ће за нови клуб наступати као ЕУ играч зато што поред српског пасоша, поседује и хрватски.
Салцбуг је познат по развоју младих играча, који су касније продати скупо и направили велике каријере широм Европе. Садио Мане, Конрад Лајмер, Наби Kеита, Такуми Минамино, Амаду Хаидара, Хванг Хе-Чан и пре свих Ерлинг Холанд, најпознатији су изданци ове школе.
Ратков би могао одмах да ускочи у ватру с обзиром на то да ће Словенац Бенџамин Шешко, нападач кога је јурило пола Европе, од 1. јула званично постати фудбалер Лајпцига у трансферу вредном 24 милиона евра.
Млади нападач неће имати проблема да се прилагоди у новој средини јер га у Салцбургу чека српски репрезентативац Страхиња Павловић, који се већ у првој сезони усталио у екипи аустријског шампиона.
Када је реч о привлачењу најталентованијих фудбалера из целог света, у Салцбургу знају да њихов јак адут лежи у чињеници да добро комбинују породичну атмосферу у клубу, далеко од мејнстрима, али конкурентног у Европи.
Да ће Раткову бити лепо у „Моцартовом граду“ најављује и спортски дриектор Салцбурга.

„Овде млади фудбалери имају прилику да се осећају добро и добијају шансу да играју фудбал на професионалном нивоу раније од осталих. Важно нам је да имају добре услове и да тренирају одлично“, понавља Кристоф Фројнд.

Високи 19-годишњи нападач скренуо је на себе пажњу одличним партијама у Суперлиги и Купу Србије. У свим такмичењима постигао је 14 голова уз пет асистенција на 40 утакмица. Тренутно се налази на окупљању са младом репрезентацијом Србије.
ТСЦ је Суперлигу Србије завршио као други иза Црвене звезде чиме је обезбедио квалификације за Лигу шампиона и групну фазу Лиге Европе, али захваљујући овом трансферу очекује још већи рекордан прилив новца.
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Фудбалски свет се диви Модрићу, многи кажу – највећи свих времена!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала