- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фудбалски свет се диви Модрићу, многи кажу – највећи свих времена!

© AP Photo / Patrick PostЛука Модрић
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
Пратите нас
Фудбалери Хрватске налазе се на корак од првог великог трофеја после тријумфа над Холандијом у полуфиналу Лиге нација у Ротердаму после продужетака 4:2. Јунак меча је био фантастични ветеран Лука Модрић (37), коме се диви читав фудбалски свет.
Голове за Хрватску постигли су Андреј Kрамарић из пенала у 53. минуту, Марио Пашалић у 73. минуту, Бруно Петрковић у 98. минуту и Лука Модрић у 115. минуту из пенала.
Прецизни за Холанђане били су Донијел Мален у 34. минуту и Ноа Ланг у 96. минуту.
Капитен Хрватске је на чувеном „Де Кајпу“ асистирао, изборио пенал и погодио у продужетку за пролаз своје репрезентације у велико финале. Довољно да му и домаћи навијачи аплаудирају.
Страни медији, страни новинари, бројне аналитичке странице и слични му пишу хвалоспеве после још једне сјајне партије у којој је био играч утакмице. Многи га сврставају међу најбоље фудбалере у историји ове игре.
Начин на који је ветеран Реала диктирао темпо и сам одлучио утакмицу је био импресиван. Можда га нећемо још дуго гледати на фудбалском терену, зато треба искористити сваку прилику и уживати, док траје.
– Могу ли да видим твој пасош јер не могу да поверујем да имаш 37 година и трчиш онако 120 минута?
„Показаћу ти га после интервјуа (смех). Једноставно волим фудбал. То је оно што ми даје снагу и покреће да будем бољи“, одговорио је Модрић на питање после меча.
Хрватски велемајстор каже да је ово била најлуђа утакмица у његовој каријери.
„Играо сам пуно лудих утакмица у каријери, али ова је дефинитивно била најлуђа. Нисмо требали да примимо гол за 2:2, али се дешава. Рекао сам саиграчима да морамо победимо јер смо бољи и то смо учинили“, рекао је Модрић.
Задовољан је и селектор Хрватске Здравко Далић.
„Свака част момцима. Kако су се борили и држали, добити Холандију са 4:2 на њеном терену. Kапа доле свима. Хрватска има још једну медаљу. Има нешто што је немогуће, нестварно. Једна од највећих победа, одиграли смо сјајно. Губили смо са 1:0, па примили гол у 96. минуту и опет нисмо посустали. Велика победа“, тврди Далић.
Хрватска ће у финалу играти са бољим из окршаја између Италије и Шпаније.
„Небитно нам је ко долази. Битно је каква је Хрватска. Идемо по злато које нам недостаје. Сребро, бронза, време је за злато и да завршимо ту причу“, закључио је Златко Далић.
Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Краљевски трансфер за моћну будућност
Лазар Царевић, Војводина. - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
„Иди, брани за Србију у тим рукавицама“ – Лазар открио зашто неће играти за Црну Гору
Легендарни фудбалер Дејан Савићевић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
СПОРТ
Савићевић аутомобилом кренуо на сахрану Берлусконија: „Био ми је као други отац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала