- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва поручила САД: Испорука муниције са осиромашеним уранијумом Кијеву неће утицати на ток СВО

© AP Photo / Staff Sgt. Nicholas Perez/U.S. Air National Guard Муниција са осиромашеним уранијумом
Муниција са осиромашеним уранијумом - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Планови Беле куће да испоручи Кијеву тенковску муницију са осиромашеним уранијумом неће утицати на ток специјалне војне операције – она ће бити настављена и сви циљеви ће бити остварени, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Москва је више пута на различитим нивоима и у међународним институцијама скретала пажњу западним земљама на проблем испоруке муниције са осиромашеним уранијумом.
„Употреба те врсте муниције од стране кијевског режима само доводи до све већег страдања цивила, између осталог и због контаминације земљишта супстанцама опасним по здравље“, наводи руска страна.
Такође, из Москве напомињу да су негативне последице добро познате, „између осталог, и у САД, где се амерички војници који су страдали услед употребе такве врсте муниције и даље суде са својим властима“.

„Ипак, Бела кућа је спремна да великодушно подели тај отров са кијевским штићеницима. Ако у Вашингтону рачунају да на тај начин утичу на ток специјалне војне операције – таквим надама није суђено да се остваре. СВО ће бити настављена и сви зацртани циљеви ће бити постигнути“, закључила је руска страна.

Раније су медији, позивајући се на америчке званичнике, саопштили да Бела кућа намерава да испоручи Украјини тенковску муницију са осиромашеним уранијумом.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
РУСИЈА
Кремљ о испоруци муниције са уранијумом Кијеву: Погледајте какве су последице у Југославији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала