- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нови захтев немачке опозиције: Обавезати незапослене да прихвате послове

CC0 / Pixabay / Стрес
Стрес - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Конзервативна опозиција у Немачкој од владе захтева рестриктивније критеријуме за помоћ незапосленима. Предлаже да они који неоправдано одбију понуду за рад буду кажњени.
„У политици подршке незапосленима нешто мора хитно да се промени. Незапосленима који заправо могу да раде требало би да уведемо радну обавезу“, рекао је потпредседник Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) Карстен Линеман, преноси „Зидојче цајтунг“.
Према његовом предлогу, незапослене који унутар шест месеци не пронађу посао, на рад би требало да упути њихова општина „осим када постоји добар разлог“, на пример, ако је незапослени у процесу образовања или стручне преквалификације.
Ако неко са бироа неоправдано одбије понуђени посао, наставио је Линеман, на основу једне процене Уставног суда помоћ му може бити скресана за до 30 одсто.
„Тај маневарски простор мора да се употреби, као и могућност да се помоћ исплаћује у потрепштинама уместо у новцу“, додао је.
„Свако способан за рад ко у Немачкој прима социјалну помоћ има обавезу да ради. У противном, наш систем социјалног старања губи смисао“, закључио је политичар.
ЦДУ је на власти била 16 година, до пораза на изборима септембра 2021. Сада месецима поново води у анкетама популарности, далеко испред Социјалдемократске партије канцелара Олафа Шолца.
Грађевински шлем - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
ЕКОНОМИЈА
„Chancenkarte“: Немачка уводи бодове за досељенике, за радну снагу из Србије важиће ново правило
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала