- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Понизили су га, а онда је још један Србин покорио Ролан Гарос: „Могли сте да осетите Новаков дух“

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESСрпски кошаркашки тренер Саша Обрадовић
Српски кошаркашки тренер Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Српски стручњак Саша Обрадовић исписао је историју са Монаком, са којим је на специјално преуређеном стадиону „Филип Шатрије“ на Ролан Гаросу, победио Левалоа 3:0 у финалној серији, чиме су Кнежеви дошли до прве титуле у својој историји.
Монако је водио 2:0 у серији, те је стадион „Филип Шатрије“ преуређен у кошаркашки терен на ком је одиграна трећа утакмица у којој је као победник изашао Монако резултатом 92:85.
Убедљивом и доминантном игром чета Саше Обрадовића која је била учесника Фајнал-фора Евролиге у Литванији, стигла је до прве титуле првака Француске.
После Новака Ђоковића који је покорио Француску на том истом месту, још један Србин је исписао историју.
И није Обрадовић пропустио прилику да после фантастичног успеха и резултата са Монаком, помене великог шампиона Новака Ђоковића.
„Могли сте да осетите дух шампион Рола Гароса - ГОАТ Нолета. Монако је шампион. Хвала вам момци за невероватну сезону“, поручио је Саша Обрадовић, тренер Монака на друштвеној мрежи Твитер.
Кнежеве су до тријумфа над екипом Левалоа за коју наступа први пик престојећег НБА драфта Виктор Венбањама, предводили Џордан Лојд и Џерон Блосомгејм са по 22 убачена поена.
Пратио их је Окобо са 16, док је с друге стране потенцијално будућа звезда светске кошарке Венбањама ког су недавно изабрали Сан Антонио Спарси убацио 22 поена уз седам скокова.
Када је у питању сезона Саше Обрадовића на клупи Монака он је дефинитивно начинио чудо, али је из крајње несхватљивих разлога остао ускраћен за признање, односно то да буде именован за најбољег или бар међу најбољим тренерима Француске због свега што је урадио, а урадио је много тога.
"Мислим да бисмо могли да причамо о признању које добијају тренери. Нисам био ни близу да будем тренер године у Француској. Како то објашњавате? Уз сво поштовање Лорану Вили и другима, како то да нисам ни близу да будем изабран? Зашто сам тако изостављен? Какав је ово став? Да ли зато што сам Србин? Ко може да ми објасни ово после онога што смо радили ове две године, мој стручни штаб и ја", поручио је недавно Саша Обраодовић, који је после напуштања Црвене звезде поново сео на клупу Монака.
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Традиционални хаос у Атини /видео/
Жељко Обрадовић, Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Звезда ушла у црвено, Партизан близу циља – Ивановић и Обрадовић сложни око једне ствари
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала