- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда ушла у црвено, Партизан близу циља – Ивановић и Обрадовић сложни око једне ствари

© Tanjug / VLADIMIR ЉPORИIЖЖељко Обрадовић, Душко Ивановић
Жељко Обрадовић, Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Различито расположење у табору вечитих после два уводна меча финалне серије АБА лиге. Како и не би, када Партизан на челу са Жељком Обрадовић има 2:0, док су Душко Ивановић и Црвена звезда ушли у црвену зону и немају право на кикс. Наредни меч заказан је у недељу од 20 часова и 30 минута, а црвено-бели немају право на кикс.
Тренер Звезде Душко Ивановић поручио је после другог пораза своје екипе (87:78) у финалној серији, у исто толико одиграних мечева, да верује да његов тим може да одбрани титулу првака у регионалном такмичењу.
„Честитке Партизану, искористили су предност домаћег терена. Ми смо играли боље него у првом мечу, имали смо шансу да победимо, али даровали смо Партизан неким грешкама. Промашивали смо зицере, губили лопте и пали смо у одбрани, што је условило да изгубимо“, констатовао је искусни стратег и додао:
„Игра се на три добијена меча, губимо 2:0, али ништа није готово. Верујем много у моје играче и стварно мислим да можемо да добијемо Партизан у овој серији. Уколико не верујете у победу, не можете ни да славите“, закључио је Душко Ивановић.
С друге стране, Жељко Обрадовић констатовао је да је Партизан извојевао важну и велику победу пред својим навијачима, а двојица прекаљених стручњака сложни су у оцени да су грешке обележиле други меч.
„Још једна победа у феноменалној атмосфери. Знали смо да ће бити другачије него пре два дана. Честитке играчима, недостаје нам још једна победа. У појединим тренуцима у првом полувремену смо правили невероватне грешке које су омогућиле Звезди лаке поене и тројке. У другом смо одиграли бољу одбрану, свели смо Звезду на само четири скока у нападу, играли добар напад и то нас је водило ка победи“, рекао је Жељко.
Новинари на конференцији за медије подсетили су Обрадовића да је Партизан имао 2:0 у серији против Реал Мадрида, али он није желео да повлачи било какву паралелу по том питању.
„Одмах после те серије, пред почетак АБА лиге, рекао сам да је Евролига завршена прича. Размишљамо само о првој следећој утакмици. Ово је плеј-оф, енергија је на првом месту. Гледаћемо да користимо што више играча како бисмо одржали ритам који захтева оваква сверија“, завршио је излагање тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић.
Ален Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Партизанов тихи херој о киши, закуцавањима и меч лопти: „Мирна глава, идемо на победу“
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Партизан уписао и другу победу над Звездом у финалу АБА лиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала