- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крстајић није успео – Бугари на потезу

© AP Photo / Mindaugas KulbisБугарска
Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Бугарске коју с клупе води српски стручњак Младен Крстајић ремизирала је са Литванијом у Каунасу - 1:1 (1:1), у мечу треће кола квалификација за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Бугарска се налази у Групи Г, где је лидер репрезентација Србије са шест бодова из два одиграна меча, а Орлови ће управо свој трећи меч одиграти у Разграду 20. јуна, с тим што остаје да се види да ли ће Крстајић остати на месту селектора.
Наиме, тамошњи медији су претходних дана писали да ће бивши селектор Србије највероватније добити отказ у случају да не победи Литванију, па остаје да се види какву ће реакцију имати Фудбалски савез те земље после новог неуспеха Крстајића и Бугарске.
Литванија је повела гором Едвинаса Гирдваиниса у 15. минуту, да би само два минута касније Ласицкас добио директан црвени картон што је у великој мери закомпликовало ствари домаћину.
Успели су Бугари већ у 27. минуту да поравнају резултат, прецизан је био Петров на асистенцију Шопова, али су до краја полувремена мреже мировале.
Иако се очекивало да ће репрезентација коју с клупе води Младен Крстајић успети да искористи бројчану предност на терену, то се није догодило. Остало је мирољубивих 1:1, што је резултат који практично и једну и другу селекцију већ на самој половини квалификација избацује из трке за пласман на Европско првенство.
Standings provided by Sofascore
Крстајићу и Бугарима је ово први бод после три одиграна кола и пораза од Мађарске (3:0) и Црне Горе (0:1). Литванци су такође уписали први бод.
У преосталих пет кола, колико је поменутим селекцијама остало до краја циклуса, потребно је право чудо како би се домогли прве две позиције које гарантују пласман на Европско првенство у Немачкој наредни године.
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СПОРТ
Ултиматум Бугара – Крстајићу се дрма клупа пред Србију
Лука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СПОРТ
Последњи фудбалски витез и први који је рекао „не“ арапским парама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала