Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хапшење на Јарињу: Куртијева полиција ухапсила Србина пред малолетном ћерком

© Sputnik / Теодор АнастасијевићЈариње
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Припадници Kуртијеве полиције ухапсили су данас на Јарињу Далибора Спасића, медицинског техничара из Kосовске Митровице док се са малолетном ћеркицом и супругом враћао из централне Србије, који су због тога претрпели снажан шок, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Kанцеларије за Kосово и Метохију одмах је ступила у контакт с породицом и ухапшеном Далибору обезбедила адвоката.
„Лажни министар полиције Џељај Свечља поново је једног Србина прогласио злочинцем, уместо да се извини што је већ ухапсио невиног момка Немању Влашковића у Лепосавићу под лажном оптужбом да је физички напао новинаре што је ноторна лаж, као и неоснованог хапшења Радоша Петровића, Душана Обреновића и Милуна Миленковића. Ни Спасић није никакав криминалац већ здравствени радник у болници у Kосовској Митровици кога сада Свечља покушава да криминализује само ако је попреко погледао неког новинара“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, „Свечља који је познат по превртању Еулексових возила, а његов газда Kурти по бацању сузавца и шок бомби и затварању медија, најмање имају право да некога проглашавају криминалцима јер су они патентирали насилне и криминалне методе на Kосову и Метохији“.
„И овим хапшењем желе да изазову нову кризу и дестабилизацију прилика на терену и под плаштом некакве борбе за права медија, заправо застраше и протерају Србе са Kосова и Метохије“, саопштава Канцеларија за КиМ.
Горан Ракић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СРБИЈА
„Последњи тренутак; Курти жели рат“: Српска листа о хапшењу Србина на Јарињу
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СРБИЈА
Петковић: У северном делу Косовске Митровице ноћас било право ратно опсадно стање /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала