Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Буди се Исток и Запад: Комунисти широм света поручују – Косово је Србија!

© Фото : Уступљено СпутњикуПротест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД
Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Двадесет комунистичких партија широм света, међу којима су и британска и америчка, солидарисале су се Србима на Косову и Метохији и затражиле повлачење НАТО снага и враћање покрајине под српску контролу. Комунисти из Јужне Кореје и Шведске протестовали су пред америчким амбасадама у тим државама.
На позив Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) и Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) бројне комунистичке партије и њихове омладинске организације солидарисале су се са нашим народом на Косову и Метохији.

Комунисти: Косово је Србија

Комунистичке партије осудиле су насилни упад полицијских снага албанских сепаратистичких власти у Приштини у зграде општина Звечан, Лепосавић и Зубин Поток и брутално пребијање грађана, који су покушали да спрече насилни упад косовске полиције и снага КФОР-а које су под контролом НАТО.
„Сматрамо да су наводне осуде бруталне полицијске интервенције од стране представника земаља Квинте потпуно лажне и бесрамне. Било би наивно веровати да би се квислиншке власти у Приштини усудиле да насилно интервенишу на северу Косова и Метохије без претходно добијене дозволе својих империјалистичких господара из Вашингтона, Лондона и Брисела. Догађају у јужној српској покрајини по ко зна који пут показују да је реч о територији под окупацијом западног империјализма, отетој од матице Србије“, наводе комунисти.
Комунистичке партије истичу да је Косово и Метохија неотуђиви и интегрални део Србије и захтевају да окупаторске трупе НАТО-а одмах напусте јужну српску покрајину.

Америка и Енглеска биће земља пролетерска

Осим СКОЈ-а и НКПЈ, подршку Србима пружили су и Швајцарска комунистичка омладина, Омладина комунистичког препорода Француске, Млади социјалисти Хрватске, Палестинска комунистичка омладина, Комунистички савез Младих из Чешке, Социјалистичка радничка омладина Немачке, Слободна немачка омладина, Лењински комунистички савез младих Руске Федерације, Комунистичка омладина Шведске, Уједињена демократска омладина са Кипра, Комунистичка партија Швајцарске, Комунистичка партија Грчке, Комунистичка партија Руске Федерације, Партија народне демократије из Јужне Кореје, Комунистичка партија Курдистана, Комунистичка партија Норвешке, Комунистичка партија Португалије, Револуционарна комунистичка партија Француске, Комунистичка партија Велике Британије и Партија Комуниста Сједињених Америчких Држава.
© Фото : Уступљено Спутњику„Распустите НАТО“: Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД
„Распустите НАТО“: Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
„Распустите НАТО“: Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД
Први секретар СКОЈ-а Милош Каравезић каже за Спутњик да су комунисти из целог света сагласни с тим да је Косово део Србије и да је окупирано од НАТО, а комунистичке парије САД и Велике Британије су свесне какве злочине њихове државе чине не само у Србији, него и у остатку света

Протести пред амбасадама САД у Јужној Кореји и Шведској

Партија народне демократије из Јужне Кореје и Комунистичка омладине Шведске организовале су протесте испред Амбасада САД, док их је Комунистичка партија Руске Федерације најавила, а први секретар СКОЈ-а наводи да су протести јако добро прошли, нарочито у Јужној Кореји.
„Партија народне демократије, која је заправо комунистичка партија у Јужној Кореји има доста велику популарност и зато су и протести добро прошли. Такође, и у Шведској су протести добро одјекнули, а то је значајно за тамошњу јавност да се покаже да постоје људи који се не слажу са политиком у којој учествују њихове земље. Основна порука и захтев јесте престанак насиља над Србима и управо те партије не признају ове нелегитимне изборе на Косову и Метохији и градоначелнике северних општина које су под контролом сепаратистичких власти у Приштини.“
© Фото : Уступљено СпутњикуПротест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД
Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Протест Партије народне демократије из Јужне Кореје испред амбасаде САД
Други захтев ког су шведски и корејски комунисти упутили америчким амбасадама у тим земљама је враћање НАТО трупа са Косова и Метохије и повратак покрајине под контролу Србије, додаје први секретар СКОЈ-а.

Украјинци су пиони НАТО империјалиста

Највећи део комунистичких партија у свету с којима сарађују НКПЈ и СКОЈ сматрају да би Доњецк и Луганск требало да буду независне државе и да се у Украјини води рат између Русије и НАТО империјалиста.
„У том смислу све партије су сагласне да се овај рат не води због Украјинаца, него да се Украјинци користе само као пиони у рату Запада против Русије“.
Објашњавајући дијаметрално супротан став комуниста од модерних левичарских партија на Западу, први секретар СКОЈ-а каже да је важно разумети да тзв. мејнстрим левица нема никакве везе са радницима, радним правима и радничком класом као таквом.
„Та тзв. мејнстрим левица која делује сада и у Србији има као једини циљ да на задња врата увуче идеје за које се залажу империјалисти. С друге стране, комунистичке партије су једини искрени борци против империјализма и у том смислу ми не пратимо те циљеве и пропаганду за коју се залаже Запад“, закључио је Каравезић.
Карл Маркс и Владимир Иљич Лењин - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2016
Како су „деца капитализма“ постала седам секретара СКОЈ-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала