Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Командант „Кобри“ жестоко одговорио Куртију: „Када добијемо наређење“

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEСпецијалне снаге Војске Србије
Специјалне снаге Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Потпуковник Дарко Ђошић, командант специјалног одреда Војске Србије „Кобре“ прокоментарисао је неистине које износи премијер тзв. Косова Аљбин Курти.
„Поводом изјаве Аљбина Куртија да су „Кобре“ киднаповале три „полицајца“, желим да вас обавестим о следећем - Одред Војске Србије „Кобре“ није био ангажован у рејону АП Косово и Метохија, а када по наређењу Врховног команданта Александра Вучића, будемо ангажовани и када добијемо наређење за употребу, ми ћемо га у потпуности извршити. Тада Курти, Росу и Фит јединице неће имати ништа више да кажу“, рекао је потпуковник Ђошић за „Новости“.
И Министарство одбране Републике Србије данас је демантовало тврдње Аљбина Куртија.
„Војска Србије обавља своје радне задатке на административној линији са АП Косовом и Метохијом, у складу са позитивно-правним прописима Републике Србије, наредбама врховног команданта председника Републике Србије Александра Вучића и сходно Војно-техничком споразуму из Куманова из 1999. године“, истакли су из Министарства.
Из војног ресора су навели да Војска Србије своје акције координира са међународним снагама које се налазе на територији АП Косово и Метохија на основу резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 и у целости испуњава све своје, важећим прописима предвиђене обавезе.
„Војска Србије никада неће дозволити да је лица из Приштине која се у континуитету служе лажима на патолошком нивоу попут Аљбина Куртија, доводе у контекст у ком она није. Војска Србије ће и убудуће одлучно наставити да обавља све задатке које пред њу постави врховни командант председник Републике Србије Александар Вучић и да испуњава све законом предвиђене обавезе“, закључује се у саопштењу.
СРБИЈА
Војска Србије се огласила о хапшењу косовских специјалаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала