- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Абрамович не пристаје на уцену Лондона и Брисела – не жели да пребаци новац Украјини

© POOL / Уђи у базу фотографијаРоман Абрамович
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Бивши власник Челсија Роман Абрамович не жели да потпише уговор о трансферу новца у износу од 2,3 милијарде евра, од продаје клуба за жртве у Украјини, објавио је британски Дејли мејл, пошто Велика Британија и Европска комисија не желе да део новца буде прослеђен и руским жртвама.
Абрамович, који је у Енглеској означен као особа блиска председнику Русије Владимиру Путину због чега му је замрзнута имовина, жели да део финансијских средстава буде намењен породицама руских жртава са чим се не слаже влада Велике Британије као ни Европска комисија.
Иако је Роман пре више од годину дана продао клуб, који се тренутно налази у власништву америчког милијардера Тода Белија, новац и то сума од чак 2,3 милијарде евра и даље је „замрзнут“ и нико не може да располаже њим.
Тачка спотицања је што Енглези желе након Романовог потписа уговора о трансферу новца, исти заврши као помоћ украјинским жртвама, са чим се он не слаже јер жели да део новца буде упућен и руским жртвама.
Бивши председник Челсија је и до сада одбијао да потпише ослобађање средстава јер жели да новац буде распоређен свим жртвама.
Извори из Министарства иностраних послова послова потврдили су да је и даље на снази статус кво као и да је државни секретар Џејмс Клеверли прошле седмице изјавио да не може да гарантује да ће новац бити одобрен за ослобађање пре него што влада Велике Британије оде на летњу паузу, а министри се враћају у септембру.
Намера Британаца је да новац стигне Украјинцима пре зиме како би имали за храну и све потребе везане око рата, али Роман и даље одбија да потпише.
Абрамович је Челси продао у мају прошле године за 2,5 милијарди евра, а након што су одбијене бројне таксе и порези, на рачуну је замрзнуто остало 2,3 милијарде евра.
Под командом руског олигарха клуб из Лондона је освојио пет титула првака Енглеске, исто толико пута је освојен и трофеј ФА Куп. Челси је трипут освојио Лига куп, а у два наврата Лигу шампиона и Лигу Европе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала