Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Захтевам од Владе одговорнији и марљивији приступ поводом поплава

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да од Владе Републике Србије захтева одговорнији и марљивији приступ поводом поплава, као и да сви треба да иду на терен, од премијера до других чланова, и да моли да се изађе са већим наплатама за људе који су претрпели штету.
„Године 2014. смо готово у 70 општина имали поплаве, 63 општине сам обишао тада. И то није да одете да будете 10 минута на том месту и да напустите место. Идите разговарајте са народом. Разговарајте са људима, направите тимове, нема шта Благојевићу да радиш у Београду, да седиш, иди да разговараш са људима. Сви на терен, од председнице владе Србије до свих других, то је мој захтев, није моја молба“, рекао је председник.
Он је на конференцији за медије додао да је његова молба, уколико је могуће, да се изађе са већим наплатама за људе који су претрпели штету и да је то пре свега молба за Министарство финансија, да се издвоји новац да се штете санирају, да народ види да су са њима.
„Мени није проблем, ја ћу да обиђем неколико општина, али то морате ви да радите, то је ваш посао, бићу заузет са КиМ наредних дана. Сутра ми је Виктор Орбан (мађарски премијер) овде, прекосутра долази кубански председник (Мигел Дијаз-Канел) , у уторак он стиже и среду је овде“, додао је он.
ДРУШТВО
Ванредно у 56 градова и општина због поплава, Мађарска нуди помоћ Србији /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала